Rize’de sokak köpeğini bıçakladılar

Rize' de alkollü oldukları iddia edilen 4 kişi, bir sokak köpeğini yaraladıkları iddiası ile gözaltına...

Rize' de alkollü oldukları iddia edilen 4 kişi, bir sokak köpeğini yaraladıkları iddiası ile gözaltına alındı. Zanlılar hakkında 'Hayvanlara Kötü Muamele Etmek' suçundan işlem başlatıldı. Yaralı köpek Rize Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Olay, gece geç saatlerde merkeze bağlı Fener Mahallesi’nde meydana geldi. Burada alkollü oldukları iddia edilen M.B. (23), A.A.İ. (23), Ş.M.S. (22) ve M.Y.H. (23), bir sokak köpeğini bıçakla yaraladı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri köpeği kanlar içinde yerde yatar halde buldu. Bunun üzerine görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ekipler, tanıkların iadeleri doğrultusunda 4 kişiyi gözaltına aldı. Kişiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Haklarında hazırlanan evrak ise işlem yapılmak üzere Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderildi. Çağrılan zabıta ekipleri tarafından Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen köpek, burada Veteriner Hekim Mehmet Rakıcı tarafından ameliyat edilen köpek, daha sonra bakım altına alındı.

Reklam
Reklam

Köpeği tedavi eden Veteriner Hekim Mehmet Rakıcı, köpeğin derin bir bıçak darbesi ile yaralandığını ve aşırı kan kaybettiğini belirterek, yarasını tedavi ettiklerini söyledi. Rakıcı, “Şu anda bakım altında. İnsani olarak olaya bakıldığında dehşet verici bir durum. Bir insan bir hayvanı niye yaralar anlamak mümkün değil.” dedi.

KİŞİ BAŞI 3 BİN LİRA CEZA Çevre ve Orman Müdürlüğü, Hayvan Haklarını Koruma Kanunu çerçevesinde 4 genç hakkında 'hayvanlara kötü muameleden' yasal işlem başlattı. Hayvanlara kötü muamele suçunun cezasının 3 bin lira olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz