Rize'de tavuk itlafı başladı

RİZE (İHA) - Rize merkeze bağlı bazı köyler ve ilçelerde kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından, tedbir amaçlı olarak kümes hayvanlarının itlaf çalışmalarına başlanırken, virüsün şu ana kadar insanlarda görülmediği kaydedildi.

Rize Merkez'e bağlı Küçükçayır, Çaycılar ve Çayeli İlçesi'ne bağlı Kaptanpaşa köylerinde yaklaşık 2 hafta önce kümeslerinde ölü bulunan tavuklardan alınan numuneler üzerinde yapılan tahlillerin pozitif çıkmasının ardından, Rize Valiliği tarafından hastalığın görüldüğü bölgelerde tedbirler alınmaya başlandı. Hastalığın ortaya çıktığı köyler karantina altına alınırken, Rize Merkez, merkeze bağlı köy ve mahalleler, Derepazarı İlçesi ve Çayeli İlçesi'nde kümes hayvanlarının tedbir amaçlı itlaf edilmesine başlandı. Rize Tarım İl Müdürlüğü ekipleri bugün 500'e yakın kümes hayvanını toplayarak itlaf etti. İlk etapta 2 bin tavuğun itlaf edilmesinin planlandığı öğrenilirken, itlaf edilen kümes hayvanı başına çiftçilere 6 YTL para ödeneceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Rize'de bugün başlayan itlaf çalışmalarında ilginç görüntüler de yaşandı. İtlaf ekipleri tavukları yakalamakta bir hayli güçlük çekti. Güçlükle yakalanan tavuklar, torbalara doldurularak yangın söndürme tüplerinden verilen gazla itlaf edildi. Ayrıca tavukların bulunduğu kümesler de ilaçlanarak dezenfekte edildi.