Rize’de yapımı tamamlanan Bilim Sanat merkezine 100 öğrenci alınacak

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi'ne alınacak 100...

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi'ne alınacak 100 öğrenci için çalışma yapıldığını söyledi.
Çelik, yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan ve Türkiye genelinde çok az bulunan bilim sanat merkezlerinden Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi'nin yeni eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacağını belirtti.
Eğitim verilecek öğrencilerin üstün zekalı öğrenciler arasından seçileceğini ifade eden Çelik, ''Merkeze alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan seçim grubumuz il genelindeki tüm ilköğretim okullarında tarama yaptı. Bu çalışma sonucunda belirlenen bin öğrenci, daha sonra 400 kişiye indirildi. Bu öğrenciler arasında yapılacak sınav sonucunda merkeze alacağımız 100 öğrenciyi belirleyeceğiz.'' dedi.
Merkezde öğrencilere okul saatlerinin dışında ilgi alanlarında eğitim verileceğini anlatan Çelik, ''Öğrencilerimize müzik, resim, matematik, kimya gibi farklı alanlardaki ilgi alanlarında eğitim vereceğiz. Verilecek eğitim, öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkartacak ve geliştirecek bir eğitim olacak. Merkezde idareciler ve öğretmenlerle 16 görevli olacak. Görev yapacak olan öğretmenler özel olarak belirlenecek.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz