Rize'de yıkım arbedesi: 2 yaralı

RİZE (İHA) - Rize'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Rize Belediyesi yıkım ekipleri tarafından yıkımına başlanılan Sahil Çarşısı, bugün yeniden olaylara sahne oldu.

Rize'de Karadeniz Sahil Yolu dolgu alanı üzerinde bulunan Sahil Çarşısı'nın yıkımına bugün de devam edildi. Sabah saatlerinde yıkıma başlayan ekipler, daha önce olduğu gibi esnafın direnişiyle karşılaştı. Dükkanları yıkılan esnaf, yıkım ekiplerini engellemeye çalışınca çok sayıda polis olaya müdahale etmek zorunda kaldı. Bir grup esnaf, iş yerlerinin çatısına çıkarak yıkıma karşı direndi. Çatıdaki esnaf, Rize İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaya'nın talimatıyla zor kullanılarak aşağı indirilirken, polis ekipleri de yıkımda güçlük çıkartan esnafı gözaltına almak istedi. Bu esnada yaşanan arbedede iki kişi fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bazı işyeri sahipleri de, dükkanlarını yıkan iş makinesine taş ve odun parçaları fırlattı.

Reklam
Reklam

Çıkan olayda 11 kişi gözaltına alınırken, bir grup esnaf ise yıkımın durdurulması için Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın makamına gitti. Bakırcı, yıkımı durduramayacaklarını belirterek, esnaftan en kısa sürede dükkanları boşaltmalarını istedi.