Rize'deki Sıra Dışı Tesise 500 Metrelik Teleferikle Ulaşılıyor

Muhammet KAÇAR/ ÇAMLIHEMŞİN(Rize),(DHA)- RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi Şenyuva Köyü Soğuksu Mahallesi’nde oturan turizmci Metin Akıncı, iki bungalov evden oluşan konaklama tesisi

Muhammet KAÇAR/ ÇAMLIHEMŞİN(Rize),(DHA)- RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi Şenyuva Köyü Soğuksu Mahallesi’nde oturan turizmci Metin Akıncı, iki bungalov evden oluşan konaklama tesisi yaptı. Araç yolu olmayan tesise iki tepe arasına kurulan 500 metre uzunluğunda ve 400 metre yükseklikten geçen kabinli teleferikle ulaşılıyor. Cesaret gösterenlerin binebildiği teleferikle ulaşılan tesis adrenalin tutkunlarının ilgi odağı olmaya başladı.
İzmir’den 4 yıl önce memleketine dönüş yapan Metin Akıncı, Soğuksu Mahallesi’nde, ormanlık alandaki ahşap evinde yaşamaya başladı. Yaklaşık 1000 metre rakımdaki evine 2 kilometrelik dik patika yoldan inip çıkan Akıncı, ağaçların kesilerek doğanın bozulacağı endişesiyle araç yolu için başvuruda bulunmadı. Bölgede yük taşımada kullanılan ilkel teleferiklerden esinlenen Akıncı, bir arkadaşının yardımıyla iki dağın yamaçları arasına 500 metre uzunluğunda ve yerden 400 metre yükseklikte teleferik sistemi kurdu. Çelik tele takılı 2 kişilik makaralı kabini bulunan ve elektrikle çalışan teleferik, uzaktan kumanda ile de kullanılabiliyor. Akıncı, yaklaşık 2 dakika süren yolculukla karşıdan karşıya geçen kabinle evine ya da yola ulaşabiliyor.
TELEFERİĞE BİNMEK İSTEYENLER SIRAYA GİRDİ
Mahallesinin doğasını özenle koruyan Metin Akıncı, teleferiğin yol tarafındaki ayağının bulunduğu yere de ‘Kendini Koruyan Mahalle’ tabelası astı. Akıncı, doğal yapı ile uyumlu iki bungalov ev inşa ettiği mahallede pansiyon işletmeciliği yapmaya başladı. Teleferikle ulaşıldığını duyan özellikle macera tutkunu turistler tesise akın etmeye başladı. Teleferik kabinine binerek karşıya ulaşan turistler geceyi bungalov evlerde geçirerek organik ürünlerle sunulan yemekleri yiyor, ertesi gün yine teleferikle yola ulaşıyor. Ancak teleferiğe binmeyi göze alamayanlar 2 kilometrelik patika yolu yürüyerek tesise ulaşıyor.
"ULAŞIM, DOĞAYA ZARAR VERİLMEDEN DE SAĞLANABİLİYORMUŞ"
Teleferiği yaşam alanına ulaşım için yaptığını ancak ulaşımı sağlarken doğaya zarar vermeden ve ağaçları kesmeden de bir model olabileceğini göstermeyi amaçladığını anlatan Metin Akıncı, bölgeye gelenlerin konaklama ihtiyacı üzerine iki bungalov ev yaptığını belirterek "Buraya araç yolu yok. En kolay ulaşım teleferikle yapılabiliyor. Konaklama yapacak misafirlerimiz için bu teleferiği kullandırıyoruz. Manzarayı görenler burada konaklama tesisi istedi. Bizde ufak çaplı bir konaklama tesisi yaptık ve hizmete başladık" dedi.
"KEYİF ALMAYA BAKMAK LAZIM"
İnsanları teleferikten daha çok manzaradan korkuttuğunu ifade eden Metin Akıncı, "İnsanlar binene kadar korkuyor ama bindikten sonra gayet rahat. Keyif almaya bakmak lazım. Korkup binmeyen de oluyor. Korkmadan olmuyor zaten" dedi ve zorlama olmadığını isteyenlerin bindiğini belirtti.
Teleferiğe binen turistler de heyecanlı bir yolculuk yaptıklarını belirterek keyif aldıklarını söyledi. Korkup binmeyen bazı turistler ise geri dönerek patika yoldan yaya olarak tesise ulaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: