Rizeli esnaftan “Sarıkamış Hüznü” isimli şiir

Rize’de esnaflık yapan Genç Osman Denizci isimli şair, Sarıkamış Şehitlerinin 97’nci yılı anısına “Sarıkamış Hüznü”...

Rize’de esnaflık yapan Genç Osman Denizci isimli şair, Sarıkamış Şehitlerinin 97’nci yılı anısına “Sarıkamış Hüznü” isimli şiir yazdı.
Denizci, yazdığı ve çerçevelettiği şiiri hediye etmek için Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette bir açıklama yapan Belediye Başkanı Bakırcı, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 22 Aralık 1914’te başlayıp 15 Ocak 1915’te sona eren ve 90 bin Türk askerinin şehit olduğu savaşlarda binlerce Rizeli vatandaşın da şehit olduğunu söyledi. Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan askerlerin acısını halen içinde yaşadığını belirten Bakırcı, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Haftası’nda savaşı anlatan böyle güzel bir hediye almak beni mutlu etti. Genç Osman kardeşime teşekkürlerimi sunuyor, şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.
Genç Osman Denizci ise “Binlerce Rizeli gibi Sayın Belediye Başkanımızın da dedesi Sarıkamış’ta şehit olmuştu. Başkanımızın ve dedeleri şehit olan tüm hemşehrilerimin gururuna ortak olmak için bu şiiri yazdım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Denizci’nin yazdığı ve 9 dörtlükten oluşan şiirin ilk iki dörtlüğü şöyle:
Her baharda yeşeren kemikten çalılıklar
Sarıkamış’ta hüznün tarihine tanıklar
Kimi Yemen’den gelmiş, kimi Harput ilinden
Tam doksan bin can idi nasıl kalabalıklar

Oğul hele dur dinle yolun çıkmaz yol dedim
Allahuekber Dağı geçit vermez Memedim
İncecik üst başınla nereye gideceksin
Ben bu acı tabloyu başka yerde görmedim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz