Rizeli Muhtar Ofluoğlu, Mardin'deki "kardeş Mahalle" Muhtarını Ziyaret Etti

RİZE (AA) - Rize Eminettin Mahallesi muhtarı Ahmet Ofluoğlu, Mardin'deki "kardeş mahalle" olan Eminettin Mahallesi muhtarı Davut Alp Öz'ü ziyaret etti.

Rize Eminettin Mahallesi muhtarı Ahmet Ofluoğlu, Mardin'deki "kardeş mahalle" olan Eminettin Mahallesi muhtarı Davut Alp Öz'ü ziyaret etti. Ofluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dostlukların geliştirilmesi amacıyla geçen ay, Rize ve Mardin'deki Eminettin Mahallesi muhtarlarının iki mahalleyi "kardeş mahalle" ilan ettiğini anımsattı. Ofluoğlu, iadeyi ziyaret olarak Mardin'e gittiğini belirterek, şunları kaydetti: "İki muhtarlık arasında başlatılan dostluk köprüsünün iki il arasındaki diğer kurum ve kuruluşlara da yayılarak genişletilmesi için çalışmalar yürüteceğiz. İki bölge arasındaki iletişim kopukluğunu bu ziyaretler ve projelerle gidererek birbirimizi daha iyi anlamayı amaçlıyoruz. İki mahalle arasında oluşturduğumuz dostluk köprüsünün genişleyerek iki il ve iki bölgeye yayılmasını arzuluyoruz. Mahalle isimleri Osmanlı döneminden gelmektedir. Mahallelerimizin asıl isimi Emineddin ve dini emin anlamına gelmektedir. Daha sonra Cumhuriyetin kuruluşunun ardından çeşitli gerekçeler ile Türk Dil Kurumu tarafından Eminettin olarak değiştirilmiştir. Eminettin isminin sözlükte herhangi bir karşılığı yoktur. Mahallerimizin asıl isimleri ile değiştirilmesi için kardeş mahallemizle birlikte ortak çalışma yürüteceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: