Rizeli muhtara eski tapucudan cevap

Rize’nin Eminettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Ofluoğlu, geçtiğimiz günlerde mahallenin ismini yanlış yazıldığını belirtti

Rize’nin Eminettin Mahallesi Muhtarı Ahmet Ofluoğlu, geçtiğimiz günlerde mahallenin ismini yanlış yazıldığını belirterek, bastırdığı broşürlerde mahallenin gerçek isminin aslında “Emineddin” olduğunu ancak geçmişte yanlışlıkla “Eminettin” verildiği için karışıklıklar yaşandığını belirtmişti.

Bu konu hakkında eski tapu görevlisi ve Osmanlı arşivi hakkında bilgisi olan Yurdakul Kayıkçı, Muhtarın yapmış olduğu bu açıklamayı esefle karşıladığını, doğrusunun Eminettin mahallesi olduğunu belirterek, “Ben bunları Trabzon’da bulunan Osmanlı arşivinden aldım, elimde bulunan bu belgede Rize ve kazalarının 3 kuşak öncesi bilgileri var. Rize’mizin bu güzide mahallesinin ismi üç kuşaktır Eminettin olarak geçmektedir” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Kayıkçı, her önüne geçen Osmanlı arşivi böyle yazıyor diyerek kalkıp da tarihi kafasına göre değiştirmeye çalışırsa bu işin sonunu bulamayacaklarını ifade ederek, “Muhtar belge istiyorsa ben elimdeki belgeleri kendisine vermeye hazırım” dedi.

Kendisinin bu değerlermyi muhtarı üzmek ya da incitmek için yapmadığını, bir Rizeli olarak üstüne düşen vazifeyi doğru bilgilerle gün ışığına çıkardığını belirten Kayıkçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Muhtar Ofluoğlu’nun Rize’de dikili ağacı yok. Onun için Rize’nin tarihini bilmesinin imkanı yok. Dolayısıyla darlanmasına ve gücenmesine de gerek yok. Kendisi bana ulaşsın, resmi Osmanlı belgesi ile bu konu hakkında detaylı bilgileri kendisine veririm.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz