Rize’nin Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü Kutlandı

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü coşkuyla kutlandı. İlin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldığı...

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü coşkuyla kutlandı. İlin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldığı tören alanında kurusıkı silahlar ve tahta tüfekler kullanıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle Rizeliler katıldı. Törende, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı. Bu sırada kurusıkı silahlar ile tahta tüfekler kullanıldı. Silahla çatışmaların canlandırıldığı bölümü Rizeliler nefeslerini tutarak izledi.Temsili kurtarılış sonrasında Rize Valisi Nurullah Çakır, milis kuvvetlerinin verdiği Türk bayrağını öperek aldı. Törende şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk oyunu ekiplerinin gösterisiyle devam eden kutlamalarda Rize Valisi Nurullah Çakır ve protokol üyeleri de horon halkasına girerek bir süre horon tepti.

Reklam
Reklam

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, “Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bugünde Rizelilerin törene büyük ilgi göstermesi memnuniyet vericidir. Bugün Anadolu'yu bize vatan yapan büyük ecdadımıza şükran borçluyuz. Sarıkamış Dağları'nda Yemen Çölleri'nde savaşan Rizeli adsız kahramanlarımızın davranışlarını gençlerimiz örnek almalıdır. Bu kahramanlarımızın topraklarımız için verdiği mücadele emsalsizdir. Ecdadımızın yadigarını iyi korumak, Türkiye ve Rize için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: