Ro-ro Seferleri Hatay’ın İhracatına Yaradı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ro-ro seferlerindeki olumlu gelişmelerin ihracat rakamlarına yansıdığını belirterek, “Eylül ayının...

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ro-ro seferlerindeki olumlu gelişmelerin ihracat rakamlarına yansıdığını belirterek, “Eylül ayının ihracat rakamlarındaki artış sıralamasında Hatay 4'üncü sırada yer aldı” dedi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, SİSA Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Burak Dinç, TURMAN Gemi Acentesi Yetkilisi Teoman Gülay ve tır şoförleri, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti. Lekesiz, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulunduklarını ve ro-ro seferleri sisteminin çok sağlıklı bir şekilde işlediğini, tır şoförlerinin memnun olduğunu gördüklerini belirtti. Hatay'ın İstanbul'dan sonra kara taşımacılığı alanında 2'nci büyük filoya sahip olduğunu, ihracat sıralamasında ise 9'uncu sırada bulunduğunu vurgulayan Lekesiz, "Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanması ve hatta kapanmadan önce de nakliyecilerin güvenlik sorunu dolayısıyla rahat gidip gelememesinin, nakliye ve ihracat sektörünü olumsuz etkiliyordu. 20 Eylül itibarı ile İskenderun ilçemizden Mısır'ın Port Said Limanına ro-ro seferleri başladı. Oradan da gidilecek yerlere karayoluyla devam ediliyor” dedi.

Reklam
Reklam

Lekesiz, tır şoförlerinin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan gidip gelme sürelerinin İskenderun Limanı’ndaki süreyle eşit olduğunu ifade ederek, “Tır şoförleri, Şoförlerimiz 5 yıldızlı otel standartlarında olan gemide direksiyon sallamadan, arkadaşlarıyla sohbet ederek sefer yapıyorlar. Gerek güvenlik, gerekse değişik isimler altında alınan gayri resmi ödemeler konusunda sorun yaşanmıyor. Bu durum Ortadoğu'ya gidip gelişlerdeki maliyeti de düşürüyor. Tüm bunların sonucunda nakliye ve ihracat sektörümüzün girmiş olduğu sıkıntıdan sıyrılmaya başladığını görüyoruz” diye konuştu.

Bu seferlerin ihracat rakamlarına olumlu yansıdığını kaydeden Lekesiz, ro-ro seferlerinin olumlu sonucunun eylül ayının ihracat rakamlarına yansıdığını, eylül aynın ihracat rakamlarındaki artış sıralamasında Hatay'ın 4'üncü sırada yer aldığını kaydetti.

Kaymakam Ali İhsan Su da ilçeden başlatılan ro-ro seferleri ile nakliyecilerin rahatladıklarını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

SİSA Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Burak Dinç ise bir hafta içinde bir gemi daha geleceğini ve haftada iki gün yapılan seferin üç güne çıkartılacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: