Rock'n Coke tüm hızıyla devam ediyor

İSTANBUL (İHA) - Bu yıl 5.'si düzenlenen "Rock'n Coke Festivali", Hezarfen Havaalanı'nda kapılarını açtı. Büyükçekmece Gölü yanına kurulan müzik kasabasında, dünyaca ünlü sanatçıların sahne alacağı festival Aslı konseriyle başladı.

Coca Cola tarafından Pozitif Production organizasyonuyla düzenlenen "Rock'n Coke Festivali" kapılarını bu yıl da görkemli bir şekilde açtı. Festivale katılan gençlerin çadırları, dün akşamdan itibaren Büyükçekmece Gölü yanında kurulmaya başlandı. Festival boyunca müzik kasabasında kalmayı tercih eden gençler ilk geceyi çadırlarda geçirdi.

Reklam
Reklam

ÇADIRLAR DOLDU TAŞTI

Büyükçekmece Gölü kenarı rockçı gençlerin çadırlarıyla doldu taştı. Binlerce gencin sabırsızlıkla beklediği festival, bugün Türk ve rock müziğinin sevilen ismi Aslı'nın konseriyle başladı. Aslı, eski ve yeni albümünden şarkılarla festivalin ilk gününde alanı dolduran binlerce rockçı genci coşturmayı başardı. Festival alanında hastane, postane, lunapark ve sıcaktan bunalan gençleri serinletmek için kurulan maketlerden oluşan su serpme cihazları dikkat çekti. Sıcağın etkilenen gençler maketin önüne gelerek yüzlerine sıkılan suyla serinledi.

EN GENÇ KATILIMCI 9 AYLIK BEBEK OLDU

İstanbul'da bu yıl 5.'si düzenlenen Rock'n Coke Festivali'ne 9 aylık bir bebek de katıldı. Annesiyle birlikte gelen bebek, olan bitenden habersiz festival alanını gezdi.

Eşi ile birlikte festival kampına gelen Aslı Yeniyol, 9 aylık oğlu Cem Batu Yeniyol'u da yanında getirdi. Bebek arabasıyla festival alanını gezdiren anne, rockçı gençlerin meraklı bakışları arasında kaldı. Minik oğlunun festivalin 'en küçük rockçısı' olduğunu söyleyen anne, festival akşamında da eve gitmeyip çadırda kalacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Daha önce de çocuğuyla birlikte birçok konsere gittiklerini anlatan Aslı Yeniyol, "Rock'n Coke Festivali'ne ilk defa geliyoruz. Eşimle birlikte gelirken, çocuğumuzu da yanımızda getirdik. Festivalin en küçük rokçısı benim bebeğim. Çok sevdi burayı. Hiç ağlamıyor. Şimdiden alıştı. Festival boyunca her yeri gezdireceğim" diye konuştu.
Bebek arabasıyla gezen minik Cem Batu, olan bitenden habersiz annesiyle birlikte objektiflere poz verdi.

GÜVENLİK İÇİN 340 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 31 Ağustos-2 Eylül 2007 tarihleri arasında Hezarfen Havaalanı'nda yapılacak olan Rock'n Coke açık hava müzik festivali süresince havaalanı ve çevresi ile sorumluluk bölgesindeki yol güzergahlarında gerekli güvenlik tedbirlerini aldı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde yaklaşık 50 bin kişinin katılması, 5 bin kişinin de çadırlı olarak 3 gece festival alanında konaklaması beklenen Hezarfen Havaalanı'nda yapılacak olan Rock'n Coke açık hava müzik festivalinde yaklaşık 340 personel görevlendirildi. Muhtemel olayları önlemek maksadıyla köpek timleri ve özel maksatlı timler, festival süresince ortaya çıkabilecek her türlü olumsuz duruma karşı anında müdahale etmek amacıyla jandarma asayiş timleri de konuşlandırıldı. Havaalanı çevresinde yaşayan ve havaalanında çalışanlar hakkında da güvenlik araştırması yapıldı.

Reklam
Reklam

Hezarfen Havaalanı'nda güvenliği tehdit edebilecek her türlü maddenin içeri sokulmasını engellemek için giriş kapılarında görevli jandarma ekipleri tarafından yapılacak kontrollerde duyarlı kapı, X-Ray cihazı, el dedektörü ve ayna kullanılıyor. Ayrıca festivale gelecek olan bayan izleyicilerin detaylı aramalarının yapılması için bayan astsubaylar bulunuyor. Havaalanına gelen izleyicilerin trafik konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için 10 adet trafik timi ve 3 adet motosikletli jandarma timi de
görev yapıyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve rock müziğin yıldızlarını müzikseverlerle buluşturacak festivalde, dünya devleri The Smashing Pumpkins, Franz Ferdinand, Chris Cornell ve Manic Street Preachers başta olmak üzere pek çok ünlü sanatçı ve grup sahne alacak.

Rock'n Coke Festivali boyunca katılımcılara kesintisiz ulaşım, temizlik, sağlık, yeme-içme, eğlence hizmetleri sunulacak. İETT seferleriyle yaklaşık 40 bin katılımcıya toplu ulaşım hizmeti sağlanacak. Özel araçlarla gelen katılımcılar ise 5 bin araç kapasiteli otoparktan yararlanacak. 300 dönüm alan üzerinde gerçekleşecek Rock'n Coke Festivali'nde, 150 sağlık ve 400 temizlik görevlisi 24 saat hizmet verecek.

Reklam
Reklam