Rocky Serisinin Son Kroşesi Creed Hakkında Kesinlikle Cepte Tutmanız Gereken 10 Minik Bilgi

Rocky dendi mi akan sular durur. Peki bu senenin sonunda aynı şeyi Creed için de söyleyebilecek miyiz? Bakalım!

Creed Rocky serisinin yedinci filmi. Son film 2006'da Rocky Balboa adıyla vizyona girmiş ve eleştirmenlerden karışık tepkiler almıştı.

Filmin yönetmenliğini adını Fruitvale Station ile duyuran Ryan Coogler üstleniyor. Senaryonun arkasında ise bir süreye kadar aslen ses tekisyeni olan Aaron Covington yazmaktaydı, fakat sonradan Covington'un projeyle ilişiği kesildi ve Coogler senaryoyu baştan yazdı.

Filmin mutfağında da Rocky serisinin gedikli isimleri var. Orijinal filmin de yapımcılığını üstlenen Irwin Winkler filmin prodüktör kadrosunda. Bir de üzücü bir haberimiz var. Winkler ile birlikte Rocky için Oscar kazanan Robert Chartoff da bu filmin yapımcı kadrosundaydı, fakat çekimler esnasında, 10 Haziran 2015'te hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Filmin başrollerini Michael B. Jordan (Fantastic Four, Fruitvale Station, Chronicle), Sylvester Stallone (Rocky, Rambo, The Expendables) ve Tessa Thompson (Veronica Mars, For Colored Girls, Selma) paylaşıyorlar.

Filmin kadrosunda bir sürpriz daha var, o da tecrübeli İskoç aktör Graham McTavish. Kendisi son olarak The Hobbit üçlemesinde Dwalin'i oynadı. İlginçtir, kendisinin aynı zamanda Avengers çizgi filminde Loki'yi seslendirmişliği de var.

Rocky filmlerinin şanındandır, bir de rakip hödük boksörümüz var elbette. Bu sefer kendisi gerçek bir boksör tarafından canlandırılıyor. İngiliz dövüşçü Ricky Conlan karakterini canlandıran Tony Bellew gerçekten de üç kez ABA ağır siklet şampiyonu olmuş, 28-2'lik çeteleye sahip bir sporcu.

Filmin çekimleri 19 Ocak 2015 tarihinde, İngiltere'de başladı. Elbette asaletini bozmadı, ve film çekimleri esnasında Philadelphia'ya da uğramayı ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Film toplam 35 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi. Orijinal Rocky ise 1.1 milyon dolar gibi bugün komik gözüken mütevazı bir bütçeyle hazırlanmıştı. Buna rağmen 225 milyon dolarlık bir gişe yapan Rocky, hâlâ gelmiş geçmiş en çok kâr oranı elde eden filmlerden biri.

Filmde Michael B. Jordan, Rocky'nin ezeli düşmanı ve ebedi dostu Apollo Creed'in oğlu Adonis Creed'i ve onun babasının gölgesinden çıkıp kendisini yeterli bir boksör olarak belirleme çabasını konu alınıyor. Bu sıraca Rocky Adonis'i kanatlarının altına alıyor ve hem dövüşmeyi, hem de yaşamayı öğretiyor.

Film 25 Kasım 2015 tarihinde ABD'de vizyona girecek. Ülkemiz için ise henüz bir vizyon tarihi bulunmuyor.