Roddick, Vaidisova ve Williams yarı finalde

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden yılın ilk "Grand Slam" turnuvası Avustralya Açık'ta, ilk yarı finalistler belli oldu. Bu yıl 95'incisi yapılan ve toplam 22,5 milyon YTL ödülün dağıtıldığı turnuvanın 9. gününde ilk çeyrek final maçları yapılırken, turnuvanın 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick, vatandaşı Mardy Fish'i 6-2'lik 3 set sonucunda 3-0 yenerek finalin en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

Rod Laver Arena'da oynanan ve 1 saat 27 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan maçta, Roddick, bu yıl sürpriz bir şekilde çeyrek finale kadar yükselen Fish'i turnuvanın dışına itti.

Reklam
Reklam

Andy Roddick, yarı finalde dünyanın 1 numarası Roger Federer ile İspanyol Tommy Robredo karşılaşmasının galibiyle karşılaşacak. Tek bayanlarda ise turnuvanın 10 numarası Çek raket Nicole Vaidisova ile 2003 ve 2005 yıllarında Avustralya'da şampiyonluğa ulaşan ABD'li Serena Williams, yarı finale yükselerek birbirlerine rakip oldular.Rod Laver Arena'da yapılan ve 2 saat 34 dakika süren mücadelede rakibine 3-6, 6-2 ve 8-6 ile 2-1'lik üstünlük sağlayan Williams, final yürüyüşünü sürdürdü.

Bir diğer maçta ise Çekler karşılaştı. Turnuvanın 10 numarası Çek Nicole Vaidisova, çeyrek final maçında vatandaşı Lucie Safarova'yı 6-1 ve 6-4 gibi net set sonuçlarıyla 2-0 yendi ve Williams'ın yarı finaldeki rakibi oldu.