Rojava’ya yapılan Saldırılar Kınandı

Elazığ Bdp Gençlik Merkezi üyeleri 14 Temmuz 1982 tarihinde Diyarbakır Cezaevi'nde başlayan ölüm orucunda yaşamını yitirenleri andı.

Elazığ'de BDP Gençlik Merkezi üyeleri, 14 Temmuz 1982'de Diyarbakır Cezaevi'nde başlayan ölüm orucunda yaşamını yitiren Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'i yapılan basın açıklaması ile andı. "14 Temmuz ruhuyla Rojova Direnişini Selamlıyoruz" pankartının açıldığı anma açıklamasında "Bijî berxwedana Rojava", "Şehîd namirin" sloganları atıldı.

BDP Gençlik Merkezi adına basın açıklamasını okuyan Ferhat Şahin şu ifadelere yer verdi; "Yıl Temmuz 1982 yer Diyarbakır 5 nolu zindanı, 12 Eylül İşkence tezgahlarının kurulduğu yıl, insan aklının alamayacağı denenmemiş işkence sistemi bırakılmamıştı. Ceza evinde tutsaklar şahsında özgürlük mücadelesini tavsiye etmekti. Bunu ilk olarak 21 Mart 1982’de Mazlum Doğan bu vahşete karşı bir nevruz gecesinde üç kibrit çöpüyle direnişin fitilini ateşledi. Ardından dörtlerin eylemi geldi, 14 Temmuz Kürt siyasi tarihinde bir dönüm noktasıdır.

Reklam
Reklam

Tarihe direniş günü olarak geçmiştir. Kemal Pir, Ali Durmuş, Ali Çiçek, Akif Yılmaz, Amed zindan sistemini yerle bir etmiş Kürt harekatına karşı yapılan bütün komploları boşa çıkarmıştır. Bu gün de Rojava halkı aynı destanı yazıyor, Rojava'da terör IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı 14 Temmuz ruhuyla direnmektedir. Rojava'ya yapılan saldırı sadece IŞİD'le bağlantılı değildir. Saldırı kapitalist modernitenin demokratik özerklik sisteminin gelişmesinin engelleme amacıdır. Burada halklara düşen onurlu Rojava halklarına sahip çıkmaktır. Rojavada sadece Kürt halkı için savaş yapılmıyor, mücadele insanlık onurunun mücadelesidir, 14 Temmuz büyük ölüm orucunun şehitlerini saygıyla anıyoruz, Rojova direnişini selamlıyoruz."

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: