Rojin’in suçu neydi

Ferit Kızılkan öfkesini kontrol edemeyen bir baba ve eşti. Annesinden aldığı 5 yaşındaki kızı Rojin’le birbirlerine bağlı halde karanlık sulara gömüldü. Suçsuz Rojin, babasının kurbanı oldu.

TUZLA’da önceki akşam balık tutanların görüp polise haber vermesi üzerine kendisine iplerle bağlı 5 yaşındaki kızı Rojin ile cesetleri denizden çıkarılan baba Ferit Kızılkan (30) hakkında aile mahkemesi psikologlarının rapor hazırladığı ortaya çıktı. Soysal görüşmeci, raporda Ferit Kızılkan’ın çabuk sinirlenen, öfkesini kontrol edemeyen ve empati kurmaktan yoksun bir yapıya sahip olduğunu vurgulamış. Ferit Kızılkan ve kızı Rojin’in cenazeleri dün Tuzla Aydınlı Cemevi’ndeki törenin ardından Aydınlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Reklam
Reklam

7 yıllık buhranlı evlilik

2002’de tanışan Bingöllü Ferit Kızılkan ile Pınar Akar 2003’te İstanbul’da evlendi. Maddi durumu kötü olan Kızılkan iş bulamayınca eşinin ailesine ait binanın giriş katına yerleşti. 2005’te dünyaya gelen kızlarına anne, Kürtçe’de Güneş anlamına gelen Rojin ismini verdi. Ancak çift arasındaki tartışmalar bebek doğduktan sonra da sürdü. Kayınvalideyle de kavgalar sürdü. Pınar Akar, 25 Şubat 2009’da şiddetli geçimsizlik ve ihanet iddiaları ile Tuzla Adliyesi’ne ikinci kez boşanma davası açtı.

Velayeti annesindeydi

Açılan boşanma davasında Pınar Akar, kocası Ferit’in kendisini genç kızlarla aldattığını iddia etti. Mart’ta psikologlar çiftle yaptıkları görüşme sonunda kocanın öfkeli ve çabuk sinirlenen yapısına dikkat çektiler. Tuzla 1’inci Aile Mahkemesi çifti boşayıp kocanın 350 TL nafaka ve 7 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Rojin’in velayeti de annesine verilmişti.(Hürriyet)