Roma Tiyatrosunun Yüzü Değişiyor

Tarihi İznik Roma Tiyatrosunun giriş kısmında bulunan yerinde yapılan çalışmalar sonucu temizlenmesi ile Antik Roma Tiyatrosunun cehresi değişiyor.

Tarihi İznik Roma Tiyatrosunun giriş kısmında bulunan yerinde yapılan çalışmalar sonucu temizlenmesi ile Antik Roma Tiyatrosunun cehresi değişiyor. Mevcut giriş kapısının önünde bulunan dev taşları geçtiğimiz gün içinde taşınarak bölge temizlendi. Geçtiğimiz ay içinde İznik Roma Tiyatrosunu yerinde inceleyen Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik tarafından giriş kısmının da temizlenmesi ile tiyatronun girişten itibaren rahatlıkla görülebileceği belirtilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda blok taşlar mevcut bölgeden taşınarak koruma altına alınırken yetkililer çalışmaların hızla devam ettiğini belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: