Roman Kralının Cenazesi Ülkesine Gönderildi

 Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybeden Romanya'daki Romanların kralı Florin Cioaba'nın cenazesi ülkesine gönderildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybeden Romanya'daki Romanların kralı Florin Cioaba'nın cenazesi ülkesine gönderildi. Romanların kralı Cioaba'nın cenazesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Morgundaki işlemlerin ardından görevliler tarafından cenaze nakil aracına konuldu. Bu sırada cenazeyi almak için hastaneye gelen Cioaba'nın oğlu Dorin Cioaba ve yakınları gözyaşı döktü. Dorin Cioaba, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bazı evrak işlemlerinin gecikmesi nedeniyle cenazeyi geç aldıklarına dikkati çeken Cioaba, Akdeniz Üniversitesi Hastanesindeki doktor ve çalışanların ellerinden gelen çabayı gösterdiğini ifade etti. Türk doktorlara teşekkür eden Cioaba, "Babam için çok sayıda kan bağışı yapan Türk halkına teşekkür ediyorum. Yurt dışında '350 bin avro istendiği için cenaze alınmıyor' şeklinde çıkan haberler çok yanlış. Ortada bir yanlış anlaşılma var. Böyle bir miktar yok ve öyle bir ödeme de yok" dedi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Turizmi Bölüm Sorumlusu Şevket Yirik ise aileye baş sağlığı dilediklerini iletti. Yirik, aileye her türlü kolaylığı sağladıklarını ve isteklerini yerine getirdiklerini kaydetti. Cioba'nın cenazesi Antalya Havalimanı kargo bölümünden alınarak ülkesine gönderildi. Ailesiyle Antalya'da tatil yapan ve ülkesine döneceği sırada kalp krizi geçiren 59 yaşındaki Florin Cioaba, önce özel bir hastanede tedaviye alınmış, önceki gün de ailesinin isteğiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti. Cioaba, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz