Roman Öğrenciler 'Kahraman Maymun' Filmini Izledi

Edirne'de 120 Roman öğrenci, kurumların işbirliği ile ücretsiz sinemaya gitti. Edirne Belediyesi, İl Milli Eğitim...

Edirne'de 120 Roman öğrenci, kurumların işbirliği ile ücretsiz sinemaya gitti. Edirne Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Cinemarine Sinemaları'nın katkılarıyla roman çocukları için program düzenlendi.

Belediyenin öncülük ettiği programda, merkez Fevzipaşa ve Mimar Sinan ilkokullarından alınan öğrenciler, Margi Outlet'teki Cinemarine Sinemaları'na getirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Dernek Başkanı Turan Şallı, Cinemarine Halkla İlişkiler Sorumlusu Funda Su'nun eşlik ettiği öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte 'Kahraman Maymun' isimli animasyon filmini izledi.

Reklam
Reklam

Öğrencileri, sinemaya götürmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, belediyenin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere yönelik böyle bir programı düzenlediğini söyledi. Çocuklara, bütün insanların eşit olduğunu göstermek zorunda olduklarının altını çizen Tanrıkulu, “Çocuklarımızın, bu toplumda herkesin eşit, birinci sınıf vatandaş ve aynı imkanlara sahip olduğunu bilmesi gerekiyor. Toplumun çimentosu eşitlik duygusudur. Biz bu eşitlik duygusunu Edirne’de belediye olarak sivil toplum örgütleri ve işletmecilerimizle birlikte sağlıyoruz." dedi. Tanrıkulu, dezavantajlı çocukları sinemaya götürmek için destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da bu projenin İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yapılan 'Mutlu Yarınlar Projesi'nin bir örneği olduğunu kaydetti. Hayatında hiç sinemaya gitmemiş çocuklar olduğunu ifade eden Şallı, “Bu bağlamda okullardan gelen talep üzerine Edirne Belediyesi’nin de desteği ile bu sosyal ve kültürel etkinliği gerçekleştirdik. Biz çocuklarımızın sosyalleşmesini, hayata farklı bakmalarını, onların her zaman hayatın içinde olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Edirne Cinemarine Halkla İlişkiler Sorumlusu Funda Su da Cinemarine ailesi olarak, bu tür organizasyonlarda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: