-Roman Öğrenciler Mobil Buz Pistinde Doyasıya Eğlendiler

EDİRNE (AA) - Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, dernek olarak Roman öğrencileri mobil paten pistine götürdüklerini belirtti.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, dernek olarak Roman öğrencileri mobil paten pistine götürdüklerini belirtti. Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliği ile Edirne Selimiye meydanında yapay buz pisti oluşturulması sonucu Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak değişik okullardan oluşan 18 kişilik öğrenci gurubunu piste götürdüklerini ifade etti. Edirne için farklı bir uygulama olduğunu bildiren Şallı, " şunları kaydetti: "Edirne’de iki gün süren spor etkinliğin son günü dezavantajlı guruplar içinde yer alan çocuklarımızın bu fırsattan yararlanmasını istedik.8-13 yaş gurubu içindeki çocuklarımız yaşamlarında ilk defa böyle bir spor etkinliği yapmanın büyük heyecan ve neşesini yaşadı. Yaklaşık kırk dakika Piste kayan çocuklarımıza burada bulunan ilgili kişiler gerçekten özel ilgi göstermeleri,çocuklarımızla ilgilenmeleri bizleri de mutlu etmiştir.Bu tür spor etkinliğinde daha çok dezavantajlı çocukların içinde olması gerektiğini düşünmekteyiz.Çocuklarımızın sosyalleşmesi,yaşamın içinde olması çok önemlidir.Bu tür spor etkinliklerin daha kalıcı olması gerektiğini düşünerek bu etkinliği düzenleyen ilgili kurumlara teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: