Romanlar Için "Sosyal Politika Strateji Belgesi Ve Eylem Planı"

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ -  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Roman vatandaşlara yönelik "Sosyal Politika Strateji Belgesi ve Eylem Planı"

"Romanların hakları için iyi bir gelişme" Türkiye Roman Hakları Forumu Dönem Başkanı Bahattin Ulusoy, eylem planına ilişkin yaptığı değerlendirmede, planının hazırlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katıldığı istişare toplantısında değerlendirme yaptıklarını söyledi. Toplantıda, planın eksiklerini ve yapılması gerekenleri dile getirdiklerini ifade eden Ulusoy, şunları kaydetti: "Eylem planı Romanların hakları için iyi bir gelişme. Bu durum, hükümet stratejisinin yanı sıra devlet politikası haline geldi. Bakanımız uygulamaların bir yıl sonra, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ve incelendikten sonra hayata geçirilebileceğini söyledi. Toplantıda özellikle eğitim ve istihdam konularında bilgi verdik. Bu planın bize her geçen gün gelişim göstereceği ve eklemeler yapılacağı söylendi. Plan, hükümetin ve devletin ciddiyetini gösteriyor. Biz forum olarak plana ve uygulamalarına elimizden gelen desteği göstereceğiz. Bu çalışmayı yapan herkese teşekkür ederiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz