Romanlardan Çalgılı Türkülü Federasyon

Bursa'da federasyon kurmaya hazırlanan Romanlar çalgılı türkülü açıklama yaptı. Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma...

Bursa'da federasyon kurmaya hazırlanan Romanlar çalgılı türkülü açıklama yaptı. Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Çimen, federasyon kuracaklarını belirterek, "En büyük hedefimiz konfederasyon kurmak. 20 bin üye sayısına ulaştığımızda siyaseten de dikkate alınacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Bursa'da çalgılı türkülü basın açıklaması yapan Romanlar federasyon kuracaklarını ilan etti. Romanlar adınan açıklama yapan Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Çimen, güçlü bir sivil toplum kuruluşu olmak istediklerini dile getirerek, "Federasyonun merkezini Bursa'da oluşturacağız. Federasyonumuzun ismi Marmara Bursa Roman Dernekleri Federasyonu olacak. Hedefimiz 20 derneği bir araya getirmek. İlk etapta federasyonumuz 6 derneğin bir araya gelmesiyle kurulacak. Maksadımız çevre illerdeki dernekleri de bünyemize katarak 20 dernekle yol almak. Dernekçilikte belirli bir seviyeye geldik. Bundan sonra hizmetlerimizi, yaptığımız icraatları çevre illere de yaymak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bursa Valiliği'nden büyük destek gördüklerini anlatan Çimen, "Bakanlarımız da destek veriyor. Bu desteği almışken federasyon kurmak kaçınılmaz oluyor. Bugünden itibaren çalışmalarımıza başladık. En kısa zamanda resmi açılışımızı yapacağız. En büyük hedefimiz ileride konfederasyon kurmak. Şu anda Roman çingeneleri konfederasyonu yok. Diğer federasyonlarla birleşerek, herhangi bir merkez ilde konfederasyon kurmak istiyoruz. Roman vatandaşların siyaseten bir yere gelebilmeleri için sivil toplum kuruluşlarının güçlü olması lazım. Konfederasyon kurduktan sonra hedeflerimiz arasında 20 bin üye sayısına ulaşmak var. 20 bin üyeye ortalama bir birbuçuk yıl gibi bir sürede ulaşmayı planlıyoruz. Bu rakam siyasetçilerin ilgisini çeker, siyasi anlamda bizi dikkate alırlar diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: