Romanlardan Öğrencilerin İnternet Bağımlılığına Çözüm

Bursa Valiliği ve Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen "Roman Müziği Okullu Oldu"...

Bursa Valiliği ve Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen "Roman Müziği Okullu Oldu" projesiyle öğrenciler artık bilgisayar başında gereksiz vakit geçirmeyecek. Dernek Başkanı Efkan Çimen, "Bu projeyle çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedeflenirken, Romanların yıllardan beri süregelen kötü imajı da ortadan kalkacak" dedi.

Bursa Valiliği ve Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından hayata geçirilen "Roman Müziği Okullu Oldu" projesi ile öğrencilerin yetenekleri ortaya çıkarılarak kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor. Proje kapsamında okul idareleri, profesyonel Roman müzik eğitmenleriyle irtibata geçerek öğrencilere ücretsiz müzik eğitimi verebilecek. Şu an için 4 okulda hayata geçirilen projeye öğrencilerden büyük talep gelirken, okul saatleri dışında haftanın 3 günü verilen eğitimlere çocuklarını

Reklam
Reklam

gönül rahatlığıyla gönderen aileler, çocuklarının internet başında ve sokakta vakit geçirmelerinin önüne geçtiklerini belirtiyor.

Projenin hayata geçirildiği Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Haşim İşcan İlköğretim Okulu öğrencileri, müzik eğitimiyle birlikte internet başında artık daha az zaman harcadıklarını belirterek, "Müziği çok seviyoruz. Bu projeyle birlikte bize sunulan ücretsiz eğitimden çok memnunuz. Hayallerimiz gerçek oluyor" dedi.

Okulun rehber öğretmeni ve okul proje koordinatörü Ekrem Selçuk, "Okulumuzda bu projeyi başlatmamızdaki amaç, bölgenin suça meyilli olmasıdır. Öğrencileri sokaklardan, internet kafelerden ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için bu projeyi uygulamak istedik. Zamanlarını verimli kullanarak yetenekleri doğrultusunda eğitilecekler. Daha kursumuzun ilk günü olmasına rağmen ilgi büyük" ifadelerini kullandı.

Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Çimen ise, "Projemiz Bursa'nın çeşitli okullarında hayata geçti. 14 Roman vatandaşımızdan oluşan usta öğreticiler, talep gelen okullarda bire bir müzik ve enstrüman eğitimi vermeye başladı. Çocuklarımızda internet bağımlılığı ilerlemiş durumda. Onları internetten ve sokaklardan biraz uzak tutabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Projemiz tamamen ücretsiz. Ailelere maddi bir külfeti de yok. Önümüzdeki yıllarda 23 Nisan, 19 Mayıs gibi bayramlarda ve çeşitli törenlerde çocuklarımızın boy göstermesi için elimizden geleni yapacağız. Çocuk orkestrası kurma hedefindeyiz. Bu projenin Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bu projeyi geliştirmelidir. Biz de bakanlığımızdan bu projenin çeşitli bölgelerde yaygınlaştırılmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SUS SENİ ÇİNGENELERE VERİRİZ İMAJI YIKILACAK"

Roman vatandaşların istihdam meselesine dikkat çeken Efkan Çimen, "Roman vatandaşlarımızın geçmişten günümüze yaşadığı birçok sıkıntı vardır. Roman vatandaşları önyargılardan, ayrımcılıktan, dezavantajlı durumdan uzaklaştıracağız. Aileler geçmişte çocuklarını korkutmak için, 'Sus seni çingenelere veririz' diyerek bizim kötü, farklı olduğumuzu aşılıyordu. Çocuklar bu projeyle bizi öğretmen gibi gördüklerinden dolayı Romanların eski imajını yavaş yavaş sileceğiz. Bu imkanı en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Bu projeyle Roman vatandaşların istihdam edilmesi sevindirici" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: