Romanya Büyükelçisi'nden Antalya Valiliğine Ziyaret

Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei, bir AB ülkesi olarak Türkiye'nin AB üyesi olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei, bir AB ülkesi olarak Türkiye'nin AB üyesi olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Büyükelçi Onofrei, Konsolos Titov Gherghe ile Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Onofrei, burada yaptığı konuşmada, Romanya'da geçmişten kalan Türk toplumunun yanı sıra iş alemi ile yaklaşık 20 bin civarında Türk'ün yaşadığını belirtti. İki ülke arasında ilişkilerin iyi şekilde sürdüğünü, Ankara'da Osmanlı ve Romanya konularıyla ilgili bir serginin devam ettiğini aktaran Onofrei, ayrıca ülkesindeki üniversiteler ile Akdeniz Üniversitesi arasında ilişkileri geliştirmek amacıyla Antalya'da toplantı düzenleyeceklerini kaydetti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile de ilişkileri bulunduğunu dile getiren Onofrei, şöyle konuştu: "Oda üyeleri, önemli ölçüde Romanya'ya sebze, meyve ve taze defne çiçeği gönderiyor. Bunlarla ilgili işbirliği içerisinde olacağız. Antalya'yı gördükten sonra Türkiye'nin AB üyesi olmamasına şaşırdım. Bir AB ülkesi olarak, Türkiye'nin AB üyesi olması için elimizden geleni yapacağız." Vali Öztürk de Romanya'nın, aralarında geçmişte de çok sıkı ilişkiler bulunan bir ülke olduğunu vurgulayarak, daha iyi ilişkiler geliştirmeyi temenni ettiklerini anlattı. Romanya'dan Türkiye'ye gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Antalya'yı tercih ettiğini, kentte fahri konsolosluklarının bulunduğunu ifade eden Öztürk, "Antalya, bu yıl 12 milyona yakın yabancı turist ağırlayacak. Dolayısıyla büyük bir turizm destinasyonu. Romanya insanının Antalya'ya daha fazla gelmesini diliyor ve istiyoruz" dedi. Öztürk, iki ülke arasında yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunduğunu bildirerek, ihracat ve tarımsal bilgi alışverişi konularında her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından Onofrei, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Vali Öztürk, Onofrei'ye çini işlemeli tabak, Onofrei de Öztürk'e Romanya'daki Türk iş adamları tarafından çıkarılan dergiyi hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz