Romen Açılımı Heyeti, Pilot Il Eskişehir’de Incelemelerde Bulundu

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu başkanlığındaki Romen Açılımı Heyeti, pilot olarak seçtikleri...

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu başkanlığındaki Romen Açılımı Heyeti, pilot olarak seçtikleri Eskişehir’i ziyaret etti. Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ile bir araya gelen heyet, daha sonra Roman vatandaşların sık olarak yaşadığı bölgede incelemelerde bulundu.

Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ve beraberindeki heyet öncelikle Vali Kadir Koçdemir’i ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başkanlığında 2009 yılında başlatılan Romen Açılımı hakkında bilgi veren Bozoğlu, “Bu açılım ile Türkiye’de Romen kardeşlerimizin yaşamına olumlu katkı sağlayabilecek politikaların hayata geçirilmesini amaçlıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sekretaryasını yürüttüğü çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi veren Bozoğlu, pilot olarak seçilen iller içinde ilk geldikleri yerin Eskişehir olduğunu söyledi.

Eskişehir Valisi Koçdemir de görüşmede, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Romen vatandaşlarla ilgili çalışmaların İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün gündeminde olduğunu belirten Koçdemir, “Biz her zaman ilklerin şehriyiz diyoruz. Böyle bir çalışmada da olumlu manada ilk uygulamaları, ilk sonuçları almak isteriz.” diye konuştu.

Genel Müdür Bozoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Tunalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Tunalı İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle bir araya gelen heyet, Roman vatandaşların sorunlarını dinledi. Çözüm önerilerinin tartışıldığı ziyarette Roman vatandaşlar için çalışmaların başladığı müjdesi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: