Rona Yırcalı yeniden MT başkanı

BALIKESİR (İHA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı A. Rona Yırcalı, kısa adı MT olan (ICC) Milletlerarası Ticaret Odası İcra Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildi. Yırcalı'nın, aynı zamanda başkan yardımcısı olduğu MTO Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da vekaleten yürüteceği bildirildi.

Balıkesir Sanayi Odası'ndan (BSO) yapılan açıklamaya göre, genel kurulu gerçekleşen MTO'nun yönetim ve icra kurulları yeniden belirlendi. Uluslararası ekonomik teşkilatların en önemlilerinden biri olduğuna dikkat çekilen MTO'da Türkiye'nin varlığının gittikçe daha fazla önem kazandığı kaydedilen açıklamada, bu kuruluşun her 2 senede bir yapılan uluslararası kongresinin de 2007 yılının Temmuz ayında Türkiye'de (İstanbul) yapılacağı duyuruldu. Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere birçok bakımdan dünya kamuoyunda devamlı tartışıldığı bugünlerde MTO gibi uluslararası kuruluşlarda aktif görev alınmasının çok önemli olduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

MTO Türkiye İcra Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı, aynı zamanda MTO'nun merkezinin bulunduğu Paris'teki uluslararası yönetim kurulu üyeliğini de yürütüyor. Yırcalı'nın güven tazelediği uluslararası görevlerinden MTO'yla ilgili gelişme, başta Balıkesir olmak üzere Türkiye'deki ekonomi çevrelerinde memnuniyetle karşılandı.