Ronaldo, 16 Mayıs'ta Filistin'de

KUDÜS (İHA) - Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Ronaldo, hem İsrailli hem de Filistinli çocukların yer aldıkları, kendi adına düzenlenen futbol turnuvası için gelecek hafta İsrail ve Filistin topraklarını ziyaret edecek.

Ziyareti sırasında yoksulluğu önleme projelerine de katılacak olan Ronaldo'nun, 16 Mayıs'ta Ramallah'ta olacağı açıklandı. Ronaldo, Batı Şeria'da, gençler için kurulan yeni bir merkezin açılışına katılacak ve Birleşmiş Milletler'in sporun hoşgörü olduğunu vurguladığı bir projeyi inceleyecek.

Reklam
Reklam

Tel Aviv yakınlarındaki Herzilya kasabasında bulunan 'İkiz Barış Futbol Okulları' projesini de ziyaret edecek olan Ronaldo, projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bu önemli projeleri ziyaret etmeyi çok istiyorum. Umut ve barış mesajlarıyla, bölgeye elimden geldiğince yardım etmek her zaman hayalimdi" dedi.

Filistin Başbakanı Ahmet Kurey ise Brezilyalı yıldızla dayanışma içinde olmalarının Filistin halkını çok mutlu ettiğini kaydederek, "Bu zor zamanlarda Ronaldo, yoksulluğa çok önemli bir gol attı" ifadelerini kullandı.

Ronaldo, kendi adına düzenlenen turnuva sonunda, kazananlara madalyalarını da verecek.