Ronaldo 30. yaş gününü kutladı

Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid'in yıldız golcüsü Ronaldo, 30. doğum gününü kutlarken, hayatındaki her bir yıl için bu sezon 30 gol atacağını iddia etti.

İspanya'da yayın yapan AS Gazetesi bugünkü manşetinde "Ronaldo: 30 anos, 30 goles (Ronaldo: 30 yaş 30 gol)" ifadesinin kullanırken, 30 yaşında giren Real Madrid'in Brezilyalı yıldızı Ronaldo'nun bu sezon 30 gol atacağını iddia ettiğini yazdı. Ronaldo, böylece Real Madrid'de 30 yaş sınırını aşan 6. futbolcu oldu. İspanyol ekibinde Brezilyalı Roberto Carlos 33, bir başka Brezilyalı Emerson 30, İtalyan Fabio Cannavaro 33, İngiliz David Beckham 31 ve Hollandalı golcü Ruud van Nistelrooy ise şu anda 30 yaşındalar.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz sezonu yalnızca 14 gol atarak tamamlayan ve 8 Nisan'dan beri takımı adına gol atamayan Ronaldo, geçirdiği ağır sakatlık ve fazla kiloları nedeniyle sezona tam olarak hazır olmamasına rağmen 30 gol atacağını iddia etti. İki aylık ağır sakatlığının ve dizinden geçirdiği ameliyatın ardından antrenmanlara başlayan Ronaldo'ya teknik direktörü Fabio Capello'nun ekim ayından önce forma şansı vermesi ise beklenmiyor. Zira, Capello, daha önce yaptığı açıklamalarda Ronaldo'nun fazla kilolarından şikayetçi olmuş ve Brezilyalı yıldızın en az 6 kilo vermesi gerektiğini söylemişti. Ancak Ronaldo'nun bu hedefine ulaşabilmesi için yalnızca iki kilo daha vermesi gerekiyor.

İspanyol AS Gazetesi'ne konuşan Real Madrid Başkanı Ramon Calderon ise yıldız futbolcunun eski formuna kavuşacağına inandığını ifade ederek, Ronaldo'nun zayıflama ve eski formuna kavuşma çabalarını takdire şayan bulduğunu söyledi.