Rooney: "Tevez'le oynamak bir zevk"

Dün oynanan Middlesbrough maçında bir gol atan, Carlos Tevez'e de bir gol attıran Wayne Rooney, Manchester United'ın sahadan 4-1lik skorla ayrılmasında büyük rol oynadı. Yıldız oyuncu maç bitiminde asist yaptığı takım arkadaşına övgüler yağdırdı.

Maç başladıktan sadece üç dakika sonra Boro karşısında Nani'nin uzaktan attığı sert şutla öne geçen Manchester United, ilerleyen dakikalarda gelen Jeremie Aliadiere'nin beraberlik golünü engelleyemedi. Maçta ilk golü atan Nani, Boro'nun beraberliği bulmasının ardından rakip kaleyi zorlamayı sürdürdü ve Wayne Rooney'nin golünü hazırladı. Sonrasında ikinci golü atan İngiliz oyuncu, Carlos Tevez'e güzel bir asist yaparak takımının gol sayısını üçe çıkardı. Tevez ise bir gol daha atarak 90 dakika sonunda skoru belirleyen isim oldu.

Reklam
Reklam

Maç bitiminde kulübün resmi televizyon kanalına takım arkadaşı Tevez hakkında açıklamalar yapan Rooney, "Carlos ile aynı takımda olmak gerçekten harika. Carlos çok akıllı bir oyuncu. İkimizin sahada çok iyi anlaştığını düşünüyorum. Zaten bunu skora etki ederek de gösteriyoruz. Futbol oynamanın en güzel yolu paslı oynamaktır. Takımımızın 3. golünü bu sayede bulduk. Carlos topu bana verdi ve ceza sahası içine koşmaya başladı. Onu hareket halinde görünce topu ona gönderdim ve o da en iyi yaptığı şeyi yani topu ağlarla buluşturmayı başardı. Bugün iki gol atmasından dolayı onu kutluyorum. Özellikle son iki maçtır Carlos çok çalışıyor ve attığı golleri sonuna kadar hak ediyor," dedi.

United'da forma giydiği son beş maçta altı gol bulan ve milli takım adına da Moskova'da ağları sarsan İngiliz oyuncu ayrıca, "İşimin gol atmak olduğunu biliyorum ve bu görevi her maç yapmaya çalışıyorum. Şu an durumumdan çok memnunum. Umarım işler hep böylesine iyi gider. Bu takımda oynamak gurur verici. Hızlı ve atak bir futbol oynuyoruz ve bu da tam benim istediğim gibi bir futbol," diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaynak: Goal.com