Ross Wilson'ın Güneydoğu gezisi

BATMAN (İHA) - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'i gezdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gerçekleştirdiği gezi kapsamında El-rızk Camii ve Hasankeyf Kalesi'ni gezen Büyükelçi Wilson, fotoğraf makinesiyle ilçenin fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmedi. Hasankeyf Kalesi'ndeki mağaraları gezen ve bilgi alan Wilson, Hasankeyf İlçesi'nin geleceğiyle ilgili bir şey bilmediğini ama tarihi ilçeden çok etkilendiğini söyledi. Büyükelçi Wilson, "Mevcut durum çok etkileyici. Daha önce Kapadokya'yı gezmiştim ve ilginç bir yer olduğunu sanıyordum. Ama burası da çok etkileyici ve büyük. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

Reklam
Reklam

Büyükelçi Wilson, bir gazetecinin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kuzey Irak ile ilgili sorusuna, "Ben o konuya girmek istemiyorum" cevabını verdi.

Bir süre Hasankeyf Kalesi'ni gezen Büyükelçi Wilson, gezi bitiminde kendisine Hasankeyf tarihi hakkında bilgi veren Polis Memuru Orhan Kaplan'a kızılderili bir kadının portresinin bulunduğu 1 doları hediye etti. Büyükelçi Wilson, doların çok değerli olduğunu söyledi. Polis Memuru Kaplan, doları hayatı boyunca saklayacağını belirtti.

Büyükelçi Wilson daha sonra Mardin'e hareket etti.