RTEÜ Öğrencileri Çanakkale Menüsü Yedi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tarih Bölümü öğrencileri, üniversite yemekhanesinde Çanakkale’de askerlere verilen yemek menüsünden...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tarih Bölümü öğrencileri, üniversite yemekhanesinde Çanakkale’de askerlere verilen yemek menüsünden yedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla üniversitenin Tarih Bölümü öğrencileri tarafından üniversitenin yemekhanesinde etkinlik düzenlendi. Okudukları bölümde ‘Tarih Kulübü’ adı altında birleşen yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu buğday çorbası ve üzüm hoşafından oluşan Çanakkale yemek menüsünden yedi.

Tarih Kulübü Başkanı Hüseyin Akyüz, kulüp olarak Çanakkale ruhunu yaşatmak adına organizasyon yaptıklarını söyleyerek, “Aziz şehitlerimizin savaş esnasında yaşadıkları zor şartlar nedeniyle sadece buğday çorbası ve üzüm hoşafı yediklerini hatırlayarak biz de bu menüyü yemeye karar verdik. Onların sadece bu menüyü yiyerek savaştığını biliyoruz. Sadece bu menüyü yiyerek kahramanca savaşan ecdadımızın hssettikkerini hissetmeye çalıştık.” dedi.

Reklam
Reklam

Kulüp öğrencileri ise Çanakkale şehitlerinin ruhlarını yad etmek adına bir araya geldiklerini ve savaş esnasında kısıtlı imkanlar doğrultusunda kendilerine sunulan yemek menüsünü yiyerek onlara şükran borçlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz