RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Ankara'daki terör saldırısı sonrasında açıklama

Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğu bellidir. Sadece resmî bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir. TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır. Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacaktır." dedi.

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı düzenlendi. Bakan Yerlikaya saldırıda şehit ve yaralıların olduğunu ifade etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğu bellidir. Sadece resmî bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir." dedi.


RTÜK Başkanı Şahin şunları ifade etti:

"Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğu bellidir.

Gerek yasamız gerekse basın meslek ilkeleri göz önüne alındığında bu tip olaylar sonrasında vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir.

Reklam
Reklam

Sadece resmî bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir.

Aksi halde sorumlu olan yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI"

Şahin diğer paylaşımlarında ise şu ifadeleri kullandı:
"Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir.

Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

"YASAĞA UYMAYANLAR AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR"

"TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır. Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Reklam
Reklam

Yayın yasağı sonrasında sosyal medya kullanıcılarına da bir vatandaş ve insan olarak çağrım var. Terörün amacına hizmet edecek görüntüleri paylaşmayın, çoğaltmayın. Hassas davranan sosyal medya kullanıcılarına çok teşekkür ederim."