RTÜK denetlenme kararından memnun

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, Devlet Denetleme Kurulu'nun RTÜK'ün de içinde bulunduğu 9 üst kurulu denetlemesi kararından büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, "RTÜK'ün yaptığı birçok faaliyet sadece muhataplarınca biliniyor. Denetleme ile birlikte birçok faaliyetimiz kayıtlara geçecek, arşivlerde yerini alacak. RTÜK'ün faaliyetlerinin anlaşılması için oldukça önemli" dedi.

RTÜK ve İletişim Fakülteleri Dekanlar Kurulu(İLDEK) ortak bir çalışmaya imza atarak, iletişim sektöründe yayınlanmaya hazır ve yayınlanacak olan bilimsel tüm araştırma ve çalışmaları teşvik etmek amacıyla kısa adı İLKİS olan "İletişim Kitapları Serisi"ni yayınlayacak. Bu amaçla RTÜK adına Zahid Akman ile İLDEK adına Maltepe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan arasında imzalanan ptokole göre, akademisyenler tarafından iletişim sektörü ile ilgili yapılan bilimsel çalışma ve araştırmalar RTÜK tarafından "İletişim Kitapları Serisi" adı altında yayınlanacak.

Reklam
Reklam

"ARZU EDİLEN DÜZEYDE DEĞİLLER"

RTÜK Başkanı Zahid Akman, protokol töreninde yaptığı konuşmada, yüzlerce öğrencinin iletişim fakültelerinde okuduğunu söyleyerek, "Bu öğrenciler ve okutulan eserler Türkiye'deki iletişim potansiyeli göz önüne alındığında arzu edilen düzeyde değil" dedi. İletişim alanında en güçlü ve dinamik ülkelerden biri olmamıza rağmen, kitap raflarına bakıldığında çoğunlukla tercüme eserlerin dikkati çektiğini belirten Akman, "Elbette bu eserler de önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'de büyük bir potansiyel olmasına rağmen bu potansiyelin harekete geçirilmemesi bizi üzüyor. 100'ün üzerinde iletişim alanındaki eser, kitapların tozlu raflarında bekleyen eserler, tozlu raflarda bekleyen araştırmalar hepimiz için çok önemli kaynak haline gelecek" dedi.

Akman, medyadaki etik sorunun da iletişim fakültelerindeki öğrencilerin iyi yetişmesiyle çözülebileceğini kaydederek şunları söyledi:

"Kem aletle kemalet olmaz" yani eksik araçla iyi sonuca ulaşamazsınız. İletişim fakültesi öğrencileri eğer çok iyi yetiştirilemezse bu alandaki sorunları çözmek de mümkün değil. Hocalarımız bu alanda önemli çabalar gösteriyor; ancak bu tek başına yeterli değil. Yetişmelerinde çok önemli kaynaklara ihtiyaç var. RTÜK de ekonomik imkanlarını kullanarak buna katkı sağlayacaktır. Ülkemizdeki iletişim sorununun başında etik sorunlar geliyor. Bunun da aşılabilmesi en önemli yollarından biri de bu konuyla ilgili hazırlanmış eserlerle yetişmiş öğrencilerin sektörde yer almasıdır. Türkiye'de ilk defa İletişim fakülteleri ile birlikte eserler hazırlanacak, basılacak. Yaptıklarınızın sonucu hemen görülmez; ancak zaman içinde elemanların daha da nitelikli olacağı görülecektir."

Reklam
Reklam

"DENETLEME İLE RTÜK'ÜN FAALİYETLERİ KAYITLARA GEÇMİŞ OLACAK"

Protokol töreninin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan RTÜK Başkanı Akman, Devlet Denetleme Kurulu'nun üst kurulları denetleme kararından oldukça mutlu olduklarını söyledi. Akman, RTÜK Olarak önemli faaliyetlere imza attıklarını belirterek, "Bunlardan sadece bazıları basına yansıyor. Bazılarını ise sadece muhatapları biliyor. Denetleme ile böylece RTÜK'ün faaliyetleri kayıtlara geçecek, arşivlerdeki yerini alacak" dedi. Akman'ın denetlemenin RTÜK'ün faaliyetlerini anlama ve algılama açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Davos krizini de değerlendiren Akman, "Bu konuda açıklama yapamam. Ancak sabah 05.00'e kadar uyuyamadım. Bunu takip ettim. Türk siyaseti oldukça hareketli" dedi.

Kaynak: ANKA