RTÜK yarın toplanacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Zahid Akman'ın mal varlığına tedbir konulmasının ardından yaşanan süreci ele almak üzere yarın toplanacağı öğrenildi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca başkanlığındaki heyeti kabul etti. Zahid Akman, lisanslama çalışmasının yapılması, dijital yayına geçilmesi, frekans tahsislerinin gerçekleştirilmesi gibi konuların yer aldığı yasa tasarı taslağının, bugünlerde netleşeceğini ve taslağı sektör yöneticileriyle paylaşarak, tartışmaya açacaklarını kaydetti. Zahid Akman, "Sayın Bakanımız ile de görüştük. Yasa, bu yasama yılı olmasa da yeni yasama yılının başında inşallah yasalaşabilecek. Tabi bugünlerde gündemde olan diğer bir husus da reyting konusudur. Bu tartışmaları çok fazla uzatmadan bir çözümde birleşiyor olmak herkesin menfaatinedir" dedi.

Reklam
Reklam

EĞİTİME KATKI PAYININ KALDIRILMASI ÖNERİSİ

Dünyanın ve Türkiye'nin yaşanan ekonomik krizden dolayı bazı sorunlar yaşadığını ve bundan da en fazla etkilenen sektörlerin başında yayıncılığın geldiğini ifade eden Akman, reklam pastasında yaşanan daralmanın yayıncılığı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Akman, şöyle konuştu:

"Bu konuda özellikle yayıncılarımızdan alınan yüzde 5 oranındaki eğitime katkı payının bu krizin olduğu şu günlerde yayıncılarımız için bir yük olduğunu düşünüyoruz. En azından yüzde 5 eğitime katkı payının kaldırılarak, bu süreçte yayıncılarımızın nispi de olsa rahatlamasını sağlayacak bir tedbirin alınması konusunda bizim de hükümet yetkilileriyle temaslarımız var. Siz de bugün Sayın Bakanımızla, Başbakanımızla görüşeceksiniz. Bu görüşmenizde bunu gündeme getirirseniz, seviniriz. Doğrusu güçlü bir yayıncılık sektörü, Türkiye'nin hem dışa açılmasında hem de daha da gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olacaktır."

"BEN BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM ZATEN"

Görüşmenin ardından ATV Genel Müdürü Fatih Edipoğlu, görüşmenin içeriğine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşme sırasında, Akman'ın yeniden başkanlık için aday olup olmayacağı konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Edipoğlu, "Yeni üyelerin geleceğini, o arkadaşların da göreve başlayacağını söyledi. Kendisi de başkan olmayacağını yineledi zaten, onu söyledi yani toplantıda... 'Ben başkan olmayacağım zaten' dedi. Üyeliği devam edecek bildiğim kadarıyla" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kaynak: AA