RTÜK'e gelen şikayetler 2006'yı 3'e katladı

RTÜK Başkanı Zahid Akman, 2007'nin ilk üç ayında gelen şikayetlerin 2006'yı üçe katladığını açıkladı.

İkinci Genç Akademi Toplantısı Bilkent Otel'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman, yayıncılıkta yaşanan en önemli sorunun acımasız rekabet olduğunu söyledi. Kamuda etkili olmak isteyen bir çok kişinin medya sektörüne girdiğini belirten Akman, yabancı sermayenin de medya sektörüne büyük ilgi duyduğunu söyledi.

"REKLAM PASTASI 1 MİLYAR DOLARI GEÇTİ"

Akman, medya sektöründe reklam pastasının 1 milyar 200 milyon dolara ulaştığına işaret ederek, bu pastadan pay almak isteyen yayın kuruluşlarının sayısının hızla arttığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Akman toplantıda, lisanslar ve frekanslarla ilgili yasal bir çalışma yaptıklarını ve Meclis'e gönderdiklerini de bildirdi.
Reyting mühendislerinin inşaat mühendisleri gibi olduklarını dile getiren Akman, bu kişilerin her türlü şartı değerlendirmek durumunda olduklarını söyledi.

Akman, "İnsanların zaaflarını istismar edip rakip kuruluşları zora sokmak isteyen program ve yönetmenlerle mücadele edeceğiz" derken, kamunun çıkarlarını gözetmek zorunda olduklarını ifade etti. Akman, rekabetin meşru zeminde yapılması gerektiğini kaydetti.

"REYTİNG SONUÇLARI ŞEFFAF DEĞİL"

Akman, 2006 yılında RTÜK'ün Alo Şikayet Hattı'na 50 bin şikayet geldiğini, 2007'nin ilk 3 ayında ise gelen 150 bin şikayetin 2006'yı üçe katladığını bildirdi. Akman "Bu şikayetlerin her birini izliyoruz" dedi.

RTÜK olarak reyting ölçümlerine müdahale edemediklerini dile getiren Akman, şu anki ölçümlerin şeffaf olduğunu söylemenin mümkün olmadığını ancak daha şeffaf hale getirileceğini söyledi.

ANKA