RTÜK'ün tartışmalı paneli yarın başlıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun düzenlediği ve tartışmalara neden olan uluslararası panel yarın başlıyor.

İstanbul'da düzenlenecek olan ve 2 gün sürecek olan "Çocuk Gerçeği ve Medya Okuryazarlığı Dersinin Önemi" konulu panelin açılış konuşmasını RTÜK Başkanı Zahid Akman yapacak. Ancak RTÜK'ün CHP'li üyesi Mehmet Dadak'ın hakkındaki suçlamalar nedeniyle Akman'ın uluslararası toplantılarda RTÜK'ü temsil edemeyeceğini söylemesi üzerine gözler de bu toplantıda olacak.

Panele; Hollanda, İsviçre, Katar ve Türkiye'den medya yöneticileri, akademisyenler, eğitimciler ile yazarlar katılacak. Panel iki gün sürecek. Ancak RTÜK'ün CHP'li üyesi Mehmet Dadak'ın hakkındaki iddialar nedeniyle, RTÜK Yasası'nın 8. maddesine göre, Zahid Akman'ın uluslararası toplantılarda RTÜK'ü temsil edemeyeceği yolundaki iddiaları üzerine gözler yarın yapılacak olan uluslararası panele çevrildi.

Reklam
Reklam

CHP'Lİ ÜYELER KATILMIYOR

Panele RTÜK'ün CHP'li üyelerinin katılmayacağı öğrenildi. RTÜK üyelerinden Şaban Sevinç ANKA'ya yaptığı açıklamada, şirket yöneticiliklerinden geç istifası nedeniyle Akman'ın görevden çekilmiş olması gerektiğini yineleyerek "Akman'ın ayrıca hakkındaki iddialar da RTÜK'ün üzerine gölge düşürüyor. Öte yandan bu paneldeki bazı konuşmacıların da RTÜK'ün rotasıyla uyuşmadığını ve yanlış kişiler olduğunu düşünüyorum. O nedenle panele katılmıyorum" dedi.

8. MADDE

CHP'li üyelerin dayanak olarak gösterdiği 3984 Sayılı RTÜK Yasası'nın 8. Maddesi ise şöyle:

"Telsiz Genel Müdürlüğü'nün görevleri saklı kalmak kaydıyla radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili olan milletlerarası hukuk tüzel kişiliğine sahip, kuruluşlar nezdinde devleti, Dışişleri Bakanlığı görev ve yetkileri saklı kalmak kaydıyla temsil etmek, radyo ve televizyon kuruluşlarının doğrudan üyesi bulundukları hariç olmak üzere radyo ve televizyon yayıncılığı alanında faaliyet gösterip milletlerarası hukuk tüzel kişiliğine sahip olmayan uluslararası kuruluşlarda temsil görevini yerine getirmek ve bu bent gereğince belirlenen belgelere usulüne göre imza koymak."

Reklam
Reklam

(ANKA)