Ruanda'dan Yatırımcılara Davet

GAZİANTEP (AA) - Ruanda Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Ceaser Kayizari, Türk iş adamlarını ülkesine yatırıma davet etti.

GAZİANTEP yapılan açıklamaya göre, Kayizari ve Ticaret Ataşesi Vivian Kayitesi, GTO'yu ziyaret ederek oda başkanı Eyüp Bartık ile Afrika pazarı için yapılacak iş birlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayizari, Gaziantepli yatırımcıların kendilerini Afrika'daki iş ortakları olarak görmelerini istedi. Afrika pazarına girmek isteyen iş adamlarının Ruanda'nın stratejik konumunu gözardı etmemesi gerektiğini vurgulayan Kayizari, şunları kaydetti: "Ruanda adeta Afrika'nın kalbi. Etrafımızda 200 milyon nüfus var ve Afrika'nın en güvenli ülkesiyiz. Doğu Afrika'da Avrupa Birliği benzeri bir politik birliğe doğru gidiliyor. Şuanda insanların ve malların serbest dolaşımı başlamış durumda. Bu fırsatları değerlendirin." Ticaret ataşesi Kayitesi de Ruanda'da nasıl iş yapılacağı konusunda bilgiler verdi. GTO Başkanı Bartık ise Ruanda'ya ihracatın bu yılın ilk 4 ayında yüzde 98 arttığına vurgu yaparak, Gaziantep olarak ihracattan daha fazla pay almak istediklerini aktardı. Bunun için her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Bartık, "Girişimcilerin Ruanda'yı keşfetmesi için öncelikle ürün satması gerek, bu anlamda işbirliklerine hazırız. Önce ticaret, ardından yatırım" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: