Ruba Üyeleri Isparta'da

Balkanlar-Anadolu İlim ve Eğitim Vakfı (RUBA) üyeleri Isparta’da.RUBA üyeleri Isparta valisi Memduh Oğuz’u ziyaret etti....

Balkanlar-Anadolu İlim ve Eğitim Vakfı (RUBA) üyeleri Isparta’da.

RUBA üyeleri Isparta valisi Memduh Oğuz’u ziyaret etti. Ziyarette vakıf üyelerinin 50 ülkeden 100 kişilik bir guruptan oluştuğunu belirten RUBA Vakfı Koordinatörü Erdal Aydın, “Grup Bediüzzaman’ın hayatının önemli bir kısmının geçtiği için Isparta’yı görmek üzere geldik” dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Isparta Dünyada gülün başkenti, bütün yeryüzünde gül yağı için yetiştirilen gülün yüzde 65’i Isparta da yetiştiriliyor. Dünya da çok yaygın tüketilen bir ürünün büyük kısmını üreten önemli bir şehir, biz bu yüzden Isparta’ya gülün başkenti diyoruz. Isparta ayrıca yetiştirdiği meyvelerle bir cennet bahçesi gibi vilayet, dünyanın en kaliteli kirazı Isparta da yetiştiriliyor. Isparta adeta gülü, gölü ve tabiatı ile cennetten bir köşe. Bütün bunlar Isparta’nın ilim ile vazifelendirildiğini göstermektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Mekke-Medine-Kudüs-Isparta derken, Mekke-Medine ve Kudüs’ün müşerref, Isparta’nın da muvazzaf olduğunu belirtiyoruz diyen vali Oğuz, “Isparta ilim için bir merkez konumundadır, bundan dolayı ilim ile vazifelidir ve bunun işaretlerini görüyoruz, buna en güzel örnek Süleyman Demirel Üniversitesidir. SDÜ bu sene 17 bin yeni öğrenci alacak, bu rakam Isparta’nın ne kadar ilme yatkın olduğunu göstermektedir. Siz misafirlerimiz Isparta’yı gezdikçe bu söylediklerimize şahit olacaksınız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: