Ruh Sağlığı Merkezinde Hayata Tutunacaklar

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki ağır ruh hastalığı olanlar, hizmete açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde resim, müzik ve güzel sanatlar alanında verilen eğitimlerle rehabilite edilecek.

KAYSERİ - Kayseri'deki ağır ruh hastalığı olanlar, hizmete açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde resim, müzik ve güzel sanatlar alanında verilen eğitimlerle rehabilite edilecek. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Sahabiye Mahallesi'nde hizmete açıldı. Açılışta konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, merkezin ruh sağlığıyla ilgili sıkıntıları olan hastalara hem de ailelerine destek olmak amacıyla açıldığını söyledi. Ruh sağlığı merkezlerinin önemine dikkati çeken Düzgün, "Hastalarımızın burada tedavileri sağlanacak ve düzenli olarak takip edilecekler. İmkanı olmayanlar, görevli hemşireler tarafından evlerinde de düzenli olarak ziyaret edilecekler. İnşallah insanlarımızın dertlerinin, sıkıntılarının giderilmesinde burası bir çare olur. Yeniden hayata tutunmaları için bir fırsat olur" diye konuştu. Düzgün, hizmete açılan binanın eskiden adalet teşkilatınca kullanıldığını anımsatarak, birkaç yıl ruh sağlığı merkezi olarak hizmet verecek binanın ileride Büyükşehir Belediyesinin meydan genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacağını dile getirdi. Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan ise merkezde psikiyatri uzmanı ve psikologların yanı sıra 3 hemşire ile iş uğraşı terapistinin görev yapacağını söyledi. Sağlık Bakanlığınca 2011 yılında "Ruh Sağlığı Eylem Planı"nın yayımlandığını anlatan Gödekmerdan, şunları kaydetti: "Eylem planı çerçevesinde yapılan çalışmalarla ciddi ruhsal bozukluğu olan hastalara sağlık hizmetleri daha etkin ve verimli şekilde uygulanmaya başlandı. Hastalara sadece ilaç tedavisi yapılmıyor. Bu hastalara psiko-sosyal destek ve eğitim de sağlanıyor. Hastalara tek tek ulaşarak, evlerinde ziyaret ederek düzenli takip ve tedavi hizmeti veriliyor. Merkezimizde de ağır ruhsal bozukluğu olan hastalar, açılan atölyelerde resim, müzik ve el sanatlarıyla meşgul olacaklar. Terapi mutfağında uygulamalar yapacaklar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: