Ruhsat Alınamayan Acil Servis İstasyonu Hizmete Giremiyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu, bürokratik engellerden dolayı...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu, bürokratik engellerden dolayı hizmete açılamıyor.

Antalya'da 5 adet 112 Acil Servis İstasyonu yaptırarak hizmete açan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde 200 adet 112 Acil Servis İstasyonu yaptırmak için yola çıkan işadamı Oktay Ferşat tarafından Osmaniye’nin Kadirli ilçesine de yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu, ruhsat alınamadığı için hizmete giremiyor. Sadece Kadirli ilçesinde böyle bir sorunla karşılaştıklarını belirten işadamı Oktay, “Devletimize katkı sağlamak için Türkiye’nin değişik yerlerinde 112 Acil Servis İstasyonu yapmaya karar verdik. Kadirli’de inşaatı yaptığımız alanın Sağlık Bakanlığı’na devri yapılamadığı için şu anda hizmete giremedi. İnşallah bu sorun kısa sürede aşılır ve bu bina bir an önce hizmete girer” dedi.

Reklam
Reklam

Kadirli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Fikret Güldür ise, “Hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan 112 Acil Servis binası şu anda Kadirli Belediyesi'nden ruhsat alamamıştır. Aynı zamanda bu yerin devri de Hazine’den Sağlık Bakanlığı’na yapılmadığı için teslim alıp kullanıma açamadık. Bakanlıkla yazışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kadirli Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilisi de, Kadirli’ye yaptırılan 112 Acil Servis İstasyonu ile ilgili kendilerine herhangi bir ruhsat başvurusu yapılmadığını, başvuru yapıldığı takdirde böyle bir konuda derhal gereğini yapacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz