Rum Ortodoks Patrikhanesi Istişare Toplantısı İstanbul'da Başladı

Gülseli KENARLI-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, 29 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantı kapsamında 1 Eylül Salı günü de Fener Rum Ortodoks

Gülseli KENARLI-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, 29 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantı kapsamında 1 Eylül Salı günü de Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde bir ayin gerçekleştirilecek.

TOPLANTININ KONU BAŞLIKLARI
Yapılan açıklamaya göre, toplantıda Patrikhane'nin öncülüğünde geliştirilen konular hakkında dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yapan temsilciler bilgilendirilecek ve fikir alışverişinde bulunulacak. Toplantının görüşülecek konu başlıkları ise şöyle:
“14 müstakil Ortodoks kilisesinin ortak arzusu ve iradesi ile 50 yıldır süren Panortodoks Sinod çalışmaları ve takvimi. Çevre konuları ve kilisenin bu konuda sağlayabileceği aktif rolü. Bio-etik ve kilise. Dinlerarası dialog çalışmaları"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz