Rum polisi iade istiyor

LEFKOŞA (İHA) - Kıbrıs Rum polisi, Elmas Güzelyurtlu, eşi Zerrin ve kızları Eylül Güzelyurtlu'nun öldürülmesiyle ilgili yürüttüğü soruşturmada güçlü delillere rastladıklarını belirterek, Kuzey'de cinayetle ilgili tutuklanan zanlıların Güney'e iade edilmesini istedi.

Rum Polis Genel Müdürü Tasos Panaiyodu, Elmas Güzelyurtlu, Zerrin Güzelyurtlu ve Eylül Güzelyurtlu cinayetinde zanlı olarak tutuklu bulunan 5 kişinin Güney'e iade edilmesini istedi. Panaiyodu, ellerinde güçlü deliller ve şahadetler olduğunu belirterek, zanlıların Güney'deki 'cumhuriyet mahkemelerinde' adil bir şekilde yargılanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

KKTC'de yayımlanan Kıbrıs gazetesine konuşan Rum Polis Genel Müdürü, zanlıların Güney'e iade edilmemesi gerekçesiyle büyük "rahatsızlık" duyduğunu ve adaletin tecelli etmesi için Kıbrıs Türkü ile Güzelyurtlu ailesinin yakınlarını bu yönde yardım etmeye çağırdı.

Adaletin tecelli etmemesi rahatsızlığı olduğunu söyleyen Panaiyodu, dünyada geçerli olan sisteme göre zanlıların olayın gerçekleştirildiği bölgeye iade edilmesi gerektiğini söyledi. BM'den sonra İnterpol ve Europol'den de tutuklama emri talebinde bulunduklarını anımsatan Rum Polis Genel Müdürü, "Ancak dünyada geçerli sistem dururken, bizden emare istenmesi son derece gülünç ve dünya gerçeklerinden uzak bir taleptir" dedi.

Panaiyodu, cinayetin aydınlatılması için çok güçlü delillere sahip olduklarını ve zanlıların adil bir şekilde yargılanması için teslim edilmesini istediklerini vurguladı.
KKTC Başsavcısı Akın Sait ise dün yaptığı açıklamada, zanlıların Rum tarafına iadesinin söz konusu olmadığını söylemişti.

Öte yandan, zanlıların avukatı Mustafa Asena, sanıkların avukatlığından geri çekildiğini belirtti. Sanıklar, bugün delil yetersizliğinden serbest kalabilir.

Reklam
Reklam