Rumeli Ve Balkan Göçmenleri Uludağ'da Buluştu

Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "18. Uludağ Rumeli Balkan ve Kültür Sanat Şöleni"nde binlerce Rumeli...

Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "18. Uludağ Rumeli Balkan ve Kültür Sanat Şöleni"nde binlerce Rumeli ve Balkan göçmeni Uludağ'da bir araya geldi. Alanı dolduran gencinden yaşlısına binlerce kişi, Türk ve Rumelili sanatçıların söylediği şarkılar ile halay çekti.

Uludağ Milli Parklar girişindeki alana sabahın erken saatlerinde gelmeye başlayan vatandaşlar, akşam saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Binlerce Rumeli ve Balkan göçmeni, Rumeli türküleri eşliğinde oyunlar oynayıp, halay çekti. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım ve çok sayıda davetlinin katıldığı şölenin açılış konuşmasını Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şuayip Toprak yaptı. Şenliklere her geçen yıl ilginin arttığını belirten Toprak, Uludağ'da 18. Geleneksel Rumeli Balkan Kültür ve Sanat Şöleni'nin de tekrar bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Şölenlerin tek amacının eğlenmek olmadığını ifade eden Toprak, "RUDEF çabaları ile Balkan ülkelerine başlatılan ancak 8 ay sonra durdurulan uçuşlar Yenişehir Havaalanı'ndan tekrar başlayacak. Bu organizasyonla birlikte birlik ve beraberliğimizi bir kez daha ortaya koymuş olduk, inşallah nice şenliklerde tekrar bir arada oluruz. Organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Senede bir kez düzenlenen şenliklerin yetmediğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, şenliğe katılanların kendi kültürel özelliklerini yansıttıklarının altını çizerek, tekrardan birlik ve dayanışma örneği gösterdikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Birbirinden güzel şarkıların söylendiği şölende gencinden yaşlısına herkes halay çekip, oynadı. Aileleriyle birlikte piknik yaparak güzel havanın tadını çıkartan vatandaşlar, RUDEF yönetimine teşekkür edip, bu organizasyonun devamını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz