RUMELİFED 1. Olağan Genel Kongresi

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonunun (RUMELİFED) ilk olağan kongresinde genel başkanlığa, Selim Yedikardeş yeniden seçildi.

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonunun ilk olağan kongresinde genel başkanlığa, Selim Yedikardeş yeniden seçildi. Ördekli Kültür Merkezi'nde, Ali Ademoğlu'nun divan başkanlığındaki kongrede seçime, Yedikardeş tarafından hazırlanan tek listeyle gidildi. Üyelerin oylarının tamamını alan Yedikardeş, görevine yeniden getirildi. Yedikardeş, kongrede yaptığı konuşmada, RUMELİFED'in yaklaşık 6 ay önce "Rumeli ve Balkan topraklarının Bursa'daki sesi olmak" düşüncesiyle kurulduğunu hatırlattı. Gerek Bursa ve çevresinde gerekse bütün Rumeli coğrafyasında etkin olmak istediklerini belirten Yedikardeş, şöyle devam etti: "Çok iyi biliyoruz ki hem Balkanlar ve Rumeli'den, bir başka deyişle suyun öbür tarafından yıllar önce Anadolu topraklarına göç edenlerde hem de orada kalan köklerimizde kopmaz ve koparılamaz bir gönül bağımız var. Önümüzdeki süreçte bir taraftan büyümemizi sürdürürken öte yandan da başta Ankara olmak üzere bütün kamu kurumları ve diğer derneklerle birlikte yapacağımız etkinliklerle birleştirici olmak istiyoruz. Aradan geçen 6 ayda emin adımlarla ilerledik. Geride kalan kısa sürede birlik ve beraberliğin sağlanması, kültürel kaynaşmaların yaşanması, gelenek ve göreneklerimizin devamı ve belki de en önemlisi Rumeli ve Balkan topraklarının Bursa'daki yeni sesi olmak adına bazı çalışmalar yaptık." Önceliklerinin, Evlad-ı Fatihan'a ait devamlılık olduğunu vurgulayan Yedikardeş, yerel seçimlere de değindi. Bu anlamda Bursa'ya hizmet yarışı içinde olan adaylarla görüştüklerini anlatan Yedikardeş, Rumeli'den ve Balkanlar'dan gelip Bursa'da yaşayanların sorunlarının takipçisi olduklarını söyledi. Yedikardeş, RUMELİFED'in, çalışmalarına aralıksız devam edeceğini dile getirerek, "Balkan ve Rumeli topraklarını kucaklayan ve temsil eden bir yapıda, kimseyle çekişmeden ve ayrışmadan, birlik ve beraberlik içinde Balkan ve Rumeli'nin her köşesine hizmet edecek şekilde çeşitli etkinlikler düzenleyerek, tamamen kamu yararına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı. Şu anda bir konfederasyona bağlı olmadıkları bilgisini veren Yedikardeş, "Gönül ister ki Bursa'da bulunan konfederasyonumuzun, Batı Trakyamız, Bosna sancağımız, Bal-Göç'ümüz, RUDEF'imiz, RUMELİFED'imiz, BALKANSİAD'ımız, RUMELİSİAD'ımızla bir çatıda çok güzel işler başarmak üzere kenetlenmeyi ve bu camianın emrinde güzel işler yapmayı inşallah önümüzdeki dönemde Allah hepimize gösterir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: