Rumlardan KKTC bayrağına protesto

LEFKOŞA (İHA) - Simerini ve diğer gazeteler, Avrupa Birliği Komisyonu'nda Kıbrıs Türkleri'yle ilgili konulardan sorumlu büroda çalışan bürokratların odasında KKTC bayrağı ve KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın fotoğraflarının bulunmasını, Rum Yönetimi'nin sözlü ve yazılı olarak Avrupa Komisyonu nezdinde protestoda bulunacağını yazdı.

Simerini, konuyla ilgili haber dün Rum basınında çıktıktan sonra, Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovu'nun talimatıyla Rum AB Daimi Temsilcisi Nikos Emiliu'nun protestoda bulunacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Haravgi'ye göre, Yakovu dün Brüksel'de yaptığı açıklamada, girişimde bulunulacağını, çünkü Avrupa Komisyonu bürokratlarının sadece namuslu ve dürüst olmakla kalmayıp, bunu davranışlarıyla da göstermeleri gerektiğini savundu. Yakovu, Genişlemeden Sorumlu Komiser Oli Rehn'le görüştüğünde konuyu gündeme getireceğini de söyledi.

Gazeteye göre, AB Komisyon Temsilcisi, ilgili bir soruyu yanıtlarken olayın prosedürel yanına ağırlık verdi ve söz konusu fotoğrafın, o bölümde çalışan bürokratın izni olmadan çekildiğine dikkat çekti. AB Komisyonu Temsilcisi, söz konusu fotoğrafın çekimi ve yayımlanmasının kaçak şekilde, yani yetki verilmeden yapıldığını da vurguladı. Aynı temsilci, bürokratlarına da destek çıktı ve komisyon bürokratlarının, geleneksel olarak odalarını özel eşyalarıyla süslediğini belirtti.

Fileleftheros ise haberi, "Sahte Devletin Bayrağının Çekilmesi İçin Lefkoşa'dan Sert Girişim - Komisyon Temsilcisi Bürokratın, İşgal Bölgelerinin Sembollerini 'Hatıra' Olarak Kullandığını Söylüyor" başlık ve spotlarıyla yayımladı. Gazete, komisyon temsilcisi bayan Fransue Le Ber'ın "Avrupa Komisyonu'nun politikaları resmi kişiler tarafından belirlenmiyor, politika belirleme kararları Brüksel'de alınır" açıklamasına da yer verdi.

Reklam
Reklam

Gazete, KKTC bayrakları ve KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın fotoğrafının Kıbrıs Türkleri'yle ilgilenen ekipten Max Vebe'nin odasında asılı bulunduğunu, Vebe'nin amirinin ise Leopold Maurer olduğunu da belirtti.