Rumlar'dan resepsiyon protestosu

LEFKOŞA (İHA) - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Kipros Hrisostomidis, İngiltere'nin Lefkoşa Yüksek Komiseri Lyn Parker ve ABD Maslahatgüzarı Enduin Nolan'ın, 29 Ekim kutlamaları kapsamında Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona katılmalarıyla ilgili olarak, "gerekli tüm diplomatik protesto girişimlerinin yapıldığını" açıkladı.

Hrisostomidis, "gerekli girişimlerin, önleyici olarak resepsiyon öncesinde yapıldığını, resepsiyon sonrasında da tekrarlandığını" kaydetti.

Rum gazetecilerin, "İngiltere ve ABD, söz konusu girişimleri göz ardı mı ediyor?" sorusuna karşılık Kipros Hrisostomidis, "Öyle görülüyor" dedi.

Reklam
Reklam

"Bu konuda başka ne yapılabileceği" yönündeki soruyu karşılık olarak Hrisostomidis, "Rum dışişleri bakanlığının konuyu incelemekte olduğunu ve atılabilecek başka adımlar varsa bunun yapılacağını" söyledi.

Rum sözcü, "Amerikalı ve İngiliz diplomatların elçilikteki resepsiyona katılmalarının, Kıbrıs hükümeti tarafından Güvenlik Konseyi'nin 541 ve 550 sayılı kararlarının çiğnenmesi olarak değerlendirildiğini" ifade etti.