Rus buz hokeyi takımı düşen uçakta yok oldu

Dünya buz hokeyinin yıldız oyuncularını taşıyan uçak kalkıştan kısa süre sonra alevler içinde yere çakıldı. 43 kişinin öldüğü olayda, kurtarılan iki kişinin durumun ise kritik olduğu söyleniyor.

Rusya'da meydana gelen uçak kazasında aralarında ünlü bir buz hokeyi takımının 27 oyuncusu ve 9 klüp yetkilisinin de bulunduğu toplam 43 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'nın Yaroslavl kenti yakınlarındaki havaalanından kalktıktan kısa süre sonra alevler içinde yere çakılan uçaktan iki kişinin ciddi yaralar almış halde sağ olarak kurtarıldığı bildiriliyor.

Düşen uçak, Rusya'nın buz hokeyi liginin önde gelen takımlarından biri olan Lokomotiv Yaroslavl'ın çok sayıda oyuncusunu sezonun ilk maçı için Belarus'a taşıyordu.

Reklam
Reklam

Uluslararası yıldızların oynadığı Lokomotiv'in ölen üyeleri arasında Slovak milli takımının kaptanı Pavol Demitra, İsveçli buz hokeyi yıldızı Stefan Liv, ve Lokomotiv'in Kanadalı kaptanı Brad McCrimmon da var.

Rus yetkililer, uçakta bulunan 11 yabancı uyrukludan kurtulan olmadığını açıkladı.

Hastaneye kaldırılan iki kişiden birinin mürettebat, diğerinin uluslararası Rus oyuncu Alexander Galimov olduğu açıklandı. Doktorlar her ikisinin de durumunun kritik olduğunu söylüyor.

Rus medyası Yak-42 model uçağın bir radyo direğine çarpmış olabileceğini bildiriyor.

Moskova'nın yaklaşık 250 km kuzey doğusunda meydana gelen felaket ardından uçağın enkazının bir kısmı ve ölenlerden bazılarının cesetleri Volga Nehri'nin bir kolu olan Tunoşna'da bulundu.

Buz hokeyi Rusya'da futbolla beraber en popüler spor dalı olarak biliniyor.

Hokey Ligi yönetim kurulu başkanı Vyacheslav Fetisov, ''Dünya buz hokeyinin tamir edilemez bir kayıp verdiğini'' söylüyor.