Rus Heyetinden Türk Iş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Rusya'nın Ulyanovsk Bölgesi Gelişim Platformu Bölgesel Gelişim Bölümü Başkan Yardımcısı Barabanov Oleg Vladimiroviç, "Türk iş adamlarını bölgemize yatırım yapmaya çağırıyoruz.

Rusya'nın Ulyanovsk Bölgesi Gelişim Platformu Bölgesel Gelişim Bölümü Başkan Yardımcısı Barabanov Oleg Vladimiroviç, "Türk iş adamlarını bölgemize yatırım yapmaya çağırıyoruz. Yatırım sırasında oluşabilecek riskler yerel yönetimimiz tarafından karşılanıyor" dedi.

Rusya'nın sanayi kentlerinden Ulyanovsk'dan temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen heyet, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nde (OİB) düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Ulyanovsk Bölgesi Gelişim Platformu Bölgesel Gelişim Bölümü Başkan Yardımcısı Barabanov Oleg Vladimiroviç, bölgeye yatırım amaçlı gelecek Türk iş adamlarına güvenli bir yatırım ortamı sağlanarak, her türlü imkanın oluşturulacağını söyledi.

Reklam
Reklam

İş adamlarına geniş imkanlar sağladıklarını dile getiren Vladimiroviç, "Türk iş adamlarını bölgemize yatırım yapmaya çağırıyoruz. Yatırım sırasında oluşabilecek riskler yerel yönetimimiz tarafından karşılanıyor. Rusya'daki kanunlar nedeniyle devlet arazisini almak ve o araziye sanayi kuruluşu inşa etmek oldukça zor. Bu noktada yatırımcılara kolaylık sağlamak adına biz arazi teminleri yaptık, böylece girişimcilere sadece üretim yapacakları yeri seçmeleri kalıyor" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Rusya Masası Koordinatörü ve OİB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tetik de katılımcılara bir sunum yaparak, "Rusya'nın Ulyanovsk bölgesi diğer bölgelerden farklılık gösteriyor. Bu bölgede üretim daha iyi seviyelerde bulunuyor. Türk otomotiv endüstrisi şu an Avrupa ile tam bütünleşmiş ve üretiminin yüzde 70'ini ihraç eden bir pozisyonda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Türk otomotiv endüstrisinin 2012 hedefini, üretilecek 1 milyon 100 bin aracın 770 binini ihraç etmek olarak tanımayan Tetik, otomotiv sektöründe iki ülke arasındaki ticaretin kriz öncesi dönemi yakalamak üzere olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: