Rus kapkaççılar, kaptı ama kaçamadı

ANTALYA (İHA) - Alanya'da 2 Rus kapkaççı, 2 Alman kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çalarken polis ekipleri tarafından yakalandı. Rus turistin üzerinde 3 adet silah çıktı. Kapkaççı turistlerin birinin115 kilo olması dikkat çekti.

Alanya'da tatil amaçlı gelen Rus turistler arasında suç işleme oranı her geçen gün artıyor. Tatil için Alanya'ya gelen 2 Rus turist, 2 Alman kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çalıp kaçarken polise yakalandı. İddiaya göre olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Saray Mahallesi'nde sokak ortasında meydana geldi. Eğlenceden oteline dönmek isteyen Helga Hoer (56) ile beraberindeki Annetta Meta Brust (56), Rus uyruklu V.U. (38) ve O.Z. (30) tarafından takibe alındı. Oral Sokak'ın girişinde karanlık olmasını fırsat bilen Ruslar, Helga Hoer ve beraberindeki Annetta Meta Brust'un çantalarını kapkaç yöntemiyle çalarak kaçtı. Devriye gezen Terminal Polis Karakolu ekipleri, olayı fark ederek Rus kapkaççıların peşine düştü ve kısa sürede yakaladı. Kovalamaca esansında Rus kapkaççılar tarafından yol kenarında bulunan bir elektrik

Reklam
Reklam

direği yanına bırakılan çanta da bulunarak turistlere teslim edildi.

Üst araması yapılan V.U. (38) ve O.Z.'nin (30) üzerinden, 2 adet kuru sıkı tabancadan bozma silah ile 1 adet av tüfeği çıktı. 17 Eylül günü tatile geldikleri öğrenilen Alman kadınların ifadesine başvuran polis, kapkaççı turistleri ise sorguya aldı. V.U. ve O.Z., akşam saatlerinde mahkemeye sevk edildi.