Rus Konsolosluğu önüne siyah çelenk

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'daki çeşitli Kafkas dernekleri üyelerinden oluşan bir grup, Çeçen lider Aslan Mashadov'un Ruslar tarafından öldürüldüğünü belirterek, Rus Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

Kafkasya Dernek ve Vakıfları Koordinasyonu'na bağlı Birleşik Kafkas Derneği, Kafkas Forumu ve Kafkas Vakfı üyelerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, Odakule'de toplanarak Çeçen lider Aslan Mashadov'un öldürülmesini protesto etti. Grup, sloganlar eşliğinde Rus Konsolosluğu'na kadar yürüdü. Ellerinde Mashadov ve Dudayev'in posterleri bulunan göstericiler, Çevik Kuvvet'in yoğun güvenlik önlemleri altında konsolosluk binasına siyah çelenk bıraktı.

Reklam
Reklam

Grup adına açıklama yapan Kafkas Forumu üyesi Ahmet Demirci, "Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti 3. Devlet Başkanı ve Çeçen Ordusu Genel Komutanı barışın tek umudu Aslan Mashadov, Rus özel kuvvetleri tarafından katledildi. Daha önce de ulusal liderlerimiz Dudayev ve Yandirbiyev'i katleden Rusya, üst üste barış çağrıları yapan Mashadov'u öldürerek, Kafkasya'da barışı değil, savaş ve istikrarsızlığı istemiştir. Katil Putin, Rus-Çeçen savaşının kontrol edilemez bir bomba durumunda olması, yıkıcı sonuçların tüm Kafkas ve Rus halkları için kaçınılmaz hale gelmesini istiyor. Rusya Federasyonu, Kafkasya'dan yükselen barış çağrısına verdiği karşılığı bugün görüyorsunuz. Bu, daha fazla acı, kan ve gözyaşına engel olabilecek en büyük güç, barıştan yana olacak olan Rus halkıdır. Bu savaşı durdurmak için Putin iktidarına karşı mücadele edin" dedi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.