Rus Maria Müslüman Oldu, Nur Adını Aldı

Rusya uyruklu Maria Labodinskaya, Konya'da Müslüman olduktan sonra "Nur" ismini aldı.

Rusya uyruklu Maria Labodinskaya, Konya'da Müslüman olduktan sonra "Nur" ismini aldı.

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, müftülükte düzenlenen törende, Müslüman olmak için kendilerine başvuran Maria'ya, İslam dini ile ilgili bilgiler verdiklerini söyledi.

Özbuğday, şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirdikten sonra Müslüman olan genç kadının, Nur ismini aldığını ifade etti.

Nur Labodinskaya (25) ise gazetecilere, turistik gezi için geldiği İstanbul'da duyduğu ezan sesinden çok etkilendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Duyduğu ezan sesi üzerine farklı duygular yaşadığını ve bunu kelimelerle anlatamayacağını dile getiren Labodinskaya, "Daha önceleri de İslam dini hakkında araştırmalar yaptım. İslam dinini önceden biliyordum ve okuyordum. Ama bilmek, okumak farklı şey, kendi gözünle görmek ve yaşamak farklı şey. Asıl şimdi anlamaya başladım" diye konuştu.

Törenin ardından Özbuğday, genç kadına Kur'an-ı Kerim ile birlikte çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: